in

POREČ: Galija poziva na predavanje policije “Zaštitimo naše noniće”

Alica Rosić-Jakupović i Mario Battifiaca na presici na kojoj je predstavljen projekt zaštite nonića - Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska

U Klubu umirovljenika Galija u utorak, 7. veljače, u 17 sati održat će se predavanje “Zaštitimo naše noniće”. Predavanje će održati predstavnici Policijske uprave istarske.

Kako bi u što većoj mjeri pokušali zaštititi naše starije sugrađane od mogućih prijevara, Grad Poreč i Klub umirovljenika Galija Poreč u suradnji s Policijskom upravom istarskom uključili su se u provedbu projekta „Policija poručuje: zaštitimo naše noniće“.  

U okviru ovoga projekta planirane su edukacije kojima je cilj smanjiti kaznena djela prijevara na štetu starijih osoba.  Važnost edukacije i pravodobnog prenošenja informacija o prevenciji prijevara starijih osoba leži u činjenici kako su starije osobe ranjiva skupina te su često žrtve prijevara zbog svoje dobi, usamljenosti, želje za razgovorom, nepažnje i/ili neupućenosti, a što počinitelji prijevara koriste na razne načine, ističu iz policijske uprave.

Kako bi zaštitili i potaknuli na oprez naše starije sugrađane od ovakvih rizika pozivamo zainteresirane da prisustvuju predavanju o važnosti zaštite starijih osoba od prijevara, koje organiziraju Grad Poreč-Parenzo, Klub umirovljenika Galija Poreč i Policijska uprava istarska, a koje će se održati u utorak 7. veljače 2023. godine u 17 sati u Klubu umirovljenika Galija Poreč, Trg Joakima Rakovca 22, Poreč.

Izvor Grad Poreč

laurus nobilis 2022

Poziv učenicima s Poreštine: Otvoren XXVII. literarni natječaj Nagrada Laurus nobilis

Ilustracija - Foto MUP

Radari u Istri 6. veljače – Od Pazina i Šušnjića do Poreča i Antenala