in

POREČ: Glavno pročelje Zavičajnog muzeja Poreštine u novom ruhu

Foto Grad Poreč

Ujesen prošle godine započeli su radovi na obnovi sjedišta Zavičajnog muzeja Poreštine, a prvi rezultati vidljivi su nakon skidanja skele u Decumanusu. Glavno pročelje Palače Sinčić, koje gleda na glavnu starogradsku ulicu, nakon višemjesečnih radova osvanulo je u novom ruhu. U potpunosti je obnovljena fasada te provedeni konzervatorsko-restauratorski zahvati na kamenim elementima.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Sanacija Palače Sinčić se provedi u skladu s konzervatorskim smjernicama, izvođač radova je tvrtka Kapitel d.o.o. iz Žminja, a nadzor nad radovima izvodi Istra Inženjering d.o.o. iz Poreča.

Riječ je o radovima kojima će se obnoviti ne samo pročelje Palače Sinčić nego cijeli barokni kompleks – uz samu palaču, to su i susjedna kućica za služinčad i nekadašnji gospodarski objekt, gdje se danas nalazi ugostiteljski objekt – sve ukupno 1.700 metara kvadratnih fasade. Radovi napreduju prema planu, a predviđeni dovršetak izvođenja radova na fasadi je kraj lipnja. Dodatno će se tijekom godine obnoviti i stolarija Palače Sinčić, čime se nastavlja veliki investicijski ciklus u starogradsku jezgru Poreča.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

POREČ: Velik uspjeh bodybuilderica u Skoplju

Foto Umjetnička škola Poreč

Porečki harmonikaši uspješni na međunarodnom natjecanju u Belgiji