in

POREČ: Gradonačelnik obišao sve mjesne odbore. Građani uključeni u kreiranje proračuna

Sastanak - Mjesni odbor Varvari - Foto Grad Poreč

U tijeku je izrada gradskog proračuna za 2023. godinu, s projekcijama za 2024. i 2025. godinu, koji bi se na vijećničkim klupama trebao naći tijekom prosinca. Građani su tijekom rujna i početka listopada bili pozvani da svoje prijedloge za uvrštenje u proračun pošalju putem maila i društvenih mreža, dok je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić u istom razdoblju, zajedno s pročelnikom gradskog upravnog odjela za komunalni sustav Marinom Poropatom i pročelnikom gradskog upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Damirom Hrvatinom, obišao svih 10 porečkih mjesnih odbora: Anka Butorac, Baderna, Červar-Porat, Fuškulin, Joakim Rakovac, Mate Balota, Nova Vas, Varvari, Veli Maj i Žbandaj i susreo se s članovima vijeća mjesnih odbora.

Sastanak - Mjesni odbor Nova Vas - Foto Grad Poreč
Sastanak – Mjesni odbor Nova Vas – Foto Grad Poreč

– Jako nam je bitno da na jednom mjestu okupimo sve prioritete i projekte u godini pred nama. Bitno nam je čuti želje i potrebe naših građana, kao i mjesnih odbora. Stavljamo prioritet na zadržavanju socijalnih mjera i brizi o svim našim generacijama – od najmlađih do najstarijih, kao i zadržavanje kapitalnih projekata kao što su izgradnje vrtića, igrališta, novih prometnica, odvodnje. Konzultacije s mjesnim odborima jedan su od načina na koji porečka Gradska uprava u izravnom razgovoru uključuje građane da sami daju prijedloge što bi željeli da se u idućoj godini realizira. Osim stalne komunikacije s građanima tijekom cijele godine, intencija je kao i uvijek do sada uključiti širu javnost u procese donošenja odluka koje se tiču raspodjele zajedničkog, javnog novca za financiranje prioritetnih projekata, rekao je gradonačelnik Peršurić.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Svi će se prikupljeni prijedlozi razmotriti i prema mogućnostima uvrstiti u proračun za iduću godinu. Poreč svojim građanima omogućuje da se o gradskom proračunu upoznaju i putem inovativne aplikacije „Otvoreni grad na službenoj web stranici porec.hr, koja omogućuje uvid u sve isplate iz gradskog proračuna u realnom vremenu, a o najvažnijem gradskom dokumentu građani se mogu informirati i putem tiskane te digitalne brošure „Proračun u malom“, za što je od Instituta za javne financije Grad Poreč dobio priznanje za transparentnost.

Lokacija budućeg novog vrtića u Varvarima - Foto Grad Poreč

Poreču odobreno 11 milijuna kuna bespovratno za izgradnju novog vrtića

Ilustracija Pixabay voda špina

Bez vode 20. listopada dio Poreča