in

POREČ: Gradonačelnik u Mjesnom odboru Baderna. Evo što traže mještani

Foto Grad Poreč

Porečki gradonačelnik Loris Peršurić obišao je jučer Mjesni odbor Baderna zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za komunalni sustav Marinom Poropatom i predsjednikom odbora Draganom Legovićem, te članovima vijeća i mještanima, a razgovarali su o planovima i investicijama u naseljima ovog mjesnog odbora u narednom periodu. U MO Baderna u proteklom su razdoblju izvedeni radovi na modernizaciji javne rasvjete po naseljima, izvršena nasipavanja puteva, te radovi na zamjeni dotrajale i dobavljanju nove komunalne opreme. Također, sufinanciranjem iz EU fondova izvršena je sanacija divljih odlagališta na poljoprivrednim parcelama. Tako je i na ovom sastanku bilo govora o manjim komunalnim radovima, izgradnji kanalizacijske mreže u naselju Bonaci, društvenim prostorijama za druženje građana, sanaciji zgrade u kojoj je smješten područni vrtić, te o projektu obnove rodne kuće Joakima Rakovca u Rakovcima.

Osim toga, Grad Poreč redovito sufinancira i aktivnosti i sudjelovanja na sportskim i drugim susretima djece iz MO Baderna koja pohađaju osnovnu školu u Sv. Lovreču, gdje je prije nešto više od godinu dana sufinancirao zajedno s Općinom, izgradnju tamošnjeg dječjeg igrališta.

Inače, ovaj je sastanak redovan susret gradonačelnika s predstavnicima porečkih mjesnih odbora i mještana koji se provode više puta godišnje, a prilika je to da se u druženju i direktnom kontaktu s mještana uvide i rješavaju potrebe na terenu, saznajemo iz Grada Poreča.

Foto OŠ Tar Vabriga

TAR: Učenici uče uz neobične goste – dudove svilce

Foto NK Funtana

Funtana slavila u Potpićnu