in

POREČ: Izborna Skupština Turističke zajednice – Plavoj laguni 6, a Valamaru 4 predstavnika

Na danas održanoj izbornoj sjednici Skupštine Turističke zajednice grada Poreča, pod predsjedanjem gradonačelnika Grada Poreča Lorisa Peršurića, izabrana su nova tijela u mandatnom razdoblju 2020. – 2024. godine.

Razriješeni su dosadašnji te imenovani novi članovi Skupštine i Turističkog vijeća. Sukladno Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma i Statutu Turističke zajednice broj predstavnika članova, odnosno pojedinih skupina određuje se razmjerno visini udjela pojedinog člana i skupine u prihodu TZ-a, s time da pojedini član može imati maksimalno 40 % predstavnika u Skupštini.

Kao udio u prihodu računaju se članarina i 25% turističke pristojbe koje su pojedini član odnosno pojedina skupina članova uplatili TZ-u u godini koja prethodi izborima.

Skupština će tako imati 18 članova. Na temelju Zakona i Statuta dužnost predsjednika obnaša gradonačelnik.

U novoizabranom sastavu Skupštine TZG Poreča tvrtka Plava laguna ima 6 predstavnika, zatim Valamar Riviera 4, turističke agencije imaju 3 predstavnika, privatni smještaj ima 3, trgovine 1 i ostale djelatnosti neposredno povezane s turizmom 1 predstavnika.

Nakon imenovanja, novoizabrani članovi donijeli su Poslovnik o radu Skupštine te imenovali predstavnike Turističkog vijeća kao i svoje predstavnike u Skupštini Turističke zajednice Istarske županije.

Na kraju sjednice predsjednik i gradonačelnik Loris Peršurić poželio je novim članovima dobrodošlicu u tijela Zajednice i izrazio uvjerenje u uspješnu suradnju u narednom razdoblju, priopćeno je iz TZ-a.

Zbog ukidanja policijskih postaja u BUJAMA i BUZETU istarski župan reagirao kod ministra Božinovića

Krijumčar migranata pokušao pregaziti policajca kod Buzeta