in

POREČ: Kaštelirska ulica uređena, starta obnova Motovunske

Uređenje Kaštelirske ulice - Foto Grad Poreč

Danas se asfaltira i finišira uređenje Kaštelirske ulice u porečkom naselju Čimižin, gdje je uređeno novo parkiralište. Parkiralište ima mjesta za ukupno 13 vozila, od čega jedno za osobe smanjene pokretljivosti. Kao i do sada, prilikom izvođenja radova vodilo se računa da se novouređeno parkiralište maksimalno uklopi u postojeći okoliš i zaštite stabla, te će se do parkirališta dodatno urediti zelena površina sadnjom stablašica. U sklopu radova predviđeno je i uređenje površine za pješake, koja će se spojiti s postojećom prema Vrsarskoj ulici, kao i pristupi parkiralištu.

Uređemo parkiralište u Kaštelirskoj ulici - Foto Grad Poreč
Uređeno parkiralište u Kaštelirskoj ulici – Foto Grad Poreč

Po dovršetku radova u Kaštelirskoj ulici, sutra, u petak, 4.studenog 2022. krenut će i obnova susjedne Motovunske ulice, čiji je asfaltni zastor trenutno u dosta lošem stanju. Tako će od sutra u Motovunskoj ulici na snazi biti privremena regulacija prometa zbog izvođenja radova. Ulica će biti zatvorena za sav promet, te se određuje obilazni pravac putem Vrsarske odnosno Rovinjske ulice. Radovi će trajati do kraja ovoga mjeseca, a stanarima će biti omogućen prilaz do svojih kuća. Također, mole se svi sudionici za poštivanje privremene prometne signalizacije. 

Radovi i regulacija u Motovunskoj ulici - Foto Grad Poreč
Radovi i regulacija u Motovunskoj ulici – Foto Grad Poreč

Radove izvodi Cesta d.o.o. Pula, u sklopu ugovora o asfaltiranju za ovu godinu, a Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreč nastavit s ulaganjima u komunalnu infrastrukturu po svim porečkim mjesnim odborima, u dogovoru s njihovim predstavnicima i po traženju građana, priopćeno je iz Grada Poreča.

Foto Istarska županija

Županijska skupština: Novi vijećnici HDZ-a, rasprava o srednjoj školi u Umagu i Fondu za razvoj Ćićarije

Bez vode 4. studenog naselja kod Poreča