in

POREČ: Komunalni redari kažnjavaju ilegalne kampiste

Kamper - Foto Grad Poreč - Ilustracija

Deset ilegalnih kampera zatečeno je i sankcionirano proteklih tri dana u akcijama komunalnih redara Upravnog odjela za komunalni sustav Grada Poreč. Redari su akcije provodili i samostalno i u suradnji sa službenicima Policijske postaje Poreč i turističkim inspektorom i redovite su tijekom turističke sezone, saznajemo u gradskoj upravi.

Posljednje akcije provodile su se u srijedu, 14., četvrtak, 15. i petak, 16. kolovoza, i to na području Gradskog kupališta, uvale Porto Busolo, Sveti Martin i Saladinka, te na javnim gradskim parkiralištima.

Riječ je uglavnom o lokacijama gdje se bespravni kampisti najčešće zaustavljaju za prenoćiti jedan ili više dana.

Komunalni redari su na kamperima u kojima nisu zatečeni vlasnici, njih pedesetak, ostavili opomene, jer se takve ne može sankcionirati s obzirom da se parkiran kamper na mjestu dozvoljenom za parkiranje ne može tretirati kao kampiranje ako ispred istog nisu postavljeni stolovi, nije razvučena tenda i drugo.

Kažnjavanje nelegalnih kampista provodi se tijekom cijele turističke sezone, a potonje su akcije organizirane s više sudionika – policijom i inspektorima. Kažnjavanje nepropisnog kampiranja provodit će se i u narednom razdoblju, sve tijekom trajanja turističke sezone.

Ministarstvo državne imovine kreće u prodaju dionica turističkih tvrtki

FUNTANA: Na Fešti sv. Bernarda 17. kolovoza radionica za djecu i zabava uz ŽELJKA BEBEKA i Funbox band