in

Poreč kreće u obnovu devastirane gradske imovine – vandali divljali po dječjim parkovima, na lungomareu…

Tijekom ljeta na području Poreča i okolnih naselja registrirano je više slučajeva devastacije javne, gradske imovine poput razbijenih svjetiljki i oštećenja popločenja na popularnoj šetnici Lungomare, devastacije sprava i klupa na dječjim igralištima te ormarića za struju i opreme na polivalentnim igralištima.

Grad Poreč već je naručio obnovu sve registrirane devastirane imovine, te se trudi u što kraćem roku vratiti je u prvobitno stanje.

Iako se Grad trudi u kratkom roku takvu imovinu  i popraviti, valja napomenuti kako se sanacija i popravak uništene imovine plaća iz zajedničke blagajne gradskog proračuna koju čine sredstva svih građana Grada Poreča-Parenzo. Umjesto popravaka i obnavljanja, bilo bi naprednije taj novac usmjeriti na nove zajedničke sadržaje na javnim mjestima, stoga Grad upućuje apel građanima da čuvaju svoj grad i gradsku imovinu, a sva uočena oštećenja ili one koji uništavaju imovinu prijave nadležnim službama, odnosno policiji i komunalnim redarima, priopćeno je iz gradske uprave.

NOVIGRAD nagradio vlasnike najljepših okućnica i balkona – evo tko su

POREČ: Jadranovi seniori u Kupu Hrvatske igraju protiv NK Borac