in

POREČ: Lionsi za CTG uređaj prikupili čak 12.000 kuna

Akcija se službeno zove “Za naše najmlađe sugrađane  –  donirajmo za CTG uređaj Domu zdravlja Poreč” i nastavlja se dok se sredstva ne prikupe u cijelosti.

U tri dana, koliko su porečki Lionsi imali štand na Trgu slobode u Poreču, prikupljeno je čak 12.000 kuna.

-Prikupili smo 12.000 kkuna što je odličan uspjeh. Jako smo zadovoljni i zahvaljujemo svim građanima na donacijama, kao i zborovima Ad libititum iz Brtonigle i Oleum iz Krasice te mađioničaru Magic Albinu na točkama koje su uljepšale našu akciji. Oni su nastupili besplatno, rekao je Zlatko Janković-Miloš, tajnik Lionsa, nakon akcije.

Zahvalio se gradonačelniku Poreča Lorisu Peršuriću koji ih je tijekom akcije dva puta posjetio i dao im podršku. Nekoliko tvrtki iz Poreča i Novigrada već je doniralo novac, najavu imaju i od Grada Poreča, a potrebno je skupiti ukupno 45 tisuća kuna, koliko košta uređaj za praćenje trudnoće koji će biti postavljen u ginekološkoj ambulanti Doma zdravlja Poreč.

Janković-Miloš dodaje da imaju najave i drugih firmi, te poziva i druge s cijele Poreštine da se odazovu, budući će se uređaj koristiti za sve pacijentice koje koriste ginekološke usluge u Domz zdravlja Poreč.

Prije su sredstva već donirale Općina Kaštelir-Labinci i Turistička zajednica općine Tar-Vabriga, pa Lionsi mole i ostale općine da se uključe s donacijama.

Akcija se službeno zove “Za naše najmlađe sugrađane  –  donirajmo za CTG uređaj Domu zdravlja Poreč” i nastavlja se dok se sredstva ne prikupe u cijelosti.

-Na kraju rada štanda u subotu izvučene su nagrade na prigodno organiziranoj lutriji koje su dobili: 1. nagrada – veliko uskršnje jaje Paulina Krivokapić – poklon naše članice Mire Šaškin, 2. nagrada – košara iznenađenja Mira Šaškin – poklon naše članice Anamarije Muzica i 3. nagradu – Marino Matošević – uskršnje gnijezdo, kao poklon naše članice Sande Jagodin.

Još jednom zahvaljujemo svim donatorima, posebno Stani Korlević koja je ispekla puno kolača za naš štand, Boženi Korsin koja je izradila veliki broj poklona, proizvođaču bakalara Milena iz Bačve na bakalaru, Marinu Rossiju i Petru Polettiju – našim članovima na donaciji vina i svim našim vrijednim Lionsicama i Lionsima koji su izradili predmete i dežurali na štandu. Hvala svim medijima koji su nas pratili i pridonijeli uspjehu akcije, naglasio je Janković-Miloš.

CTG test – dodatna sigurnost za bebu i mamu

Što je CTG test (kardiotokografija) ?

Kardiotokografijom se provjerava broj otkucaja srca vaše bebe te dobiva li beba dovoljno kisika iz placente, a test se obično radi u posljednjem tromjesečju trudnoće.

POREČ: SOS ŠAPE prikupile 4.600 kuna za pomoć nezbrinutim životinjama

Od ponoći nove cijene goriva