in

POREČ: Napreduje uređenje prometnica po gradu

Foto Grad Poreč

Danas su gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i pročelnik za komunalni sustav Marino Poropat obišli otvorena gradilišta na području Poreča. Cilj je završiti sve projekte koji se trenutno provode do predstojećih uskrsnih blagdana.


Jedan od ključnih projekata odnosi se na naselje Bolnica, gdje se izvode radovi na vodovodnoj mreži i uređenju kružnog raskrižja na sjecištu ulica I. Andrića, A. Šantića, T. Ujevića i M. Gioseffija. Investitori u ovom projektu su Istarski vodovod Buzet i Grad Poreč-Parenzo. Osim obnove vodovodne mreže, planira se i obnova asfalta, prometne signalizacije i javne rasvjete, što će značajno poboljšati sigurnost i protočnost ovog prometnog raskrižja, posebno kod Centra za socijalnu skrb. Radovi odlično napreduju, te je u tijeku dovršavanje podzemne infrastrukture.


Nešto niže, kod Obrtničkog doma, uređuje se novi pristup zgradama i poslovnim prostorima, kako bi se povećala sigurnost u prometu i bolja protočnost. Oba se projekta provode temeljem zahtjeva građana i mjesnog odbora. Grad Poreč-Parenzo nastavlja ulagati u infrastrukturu kako bi osigurao kvalitetan život svojim građanima, a zahvaljuje svima na suradnji i strpljenju tijekom trajanja radova, objavio je Grad Poreč.

Foto Istarska županija

Potpisan ugovor o dogradnji i obnovi škole u Svetvinčentu. Uskoro svi u jednoj smjeni

Bez vode 6. ožujka brojna naselja na području Novigrada i Brtonigle