in

Poreč: Nastavlja se podjela spremnika za selektivni otpad za naselja izvan grada

Foto Usluga Poreč

Podjela individualnih spremnika za odvojeno sakupljanje papira i kartona te plastične i staklene ambalaže za područje Grada Poreča, koja je trajala od 4. do 15. listopada te u kojoj je  veliki broj građana preuzelo svoje spremnika uspješno je privedena kraju. Podjela se nastavlja po punktevima  za ostala naselja vanjskih mjesnih odbora Grada Poreča, a trajat će do kraja studenog.

-Ovim putem zahvaljujemo svim našim korisnicima na odazivu i suradnji, a svi oni koji nisu bili u mogućnosti preuzeti svoje spremnike, mogu ih i dalje preuzeti na reciklažnom dvorištu Poreč, Garbina 10 (deponija Košambra) od ponedjeljka do petka  od 9 do 15 sati.

Podjelom individualnih spremnika za selektivni otpad  s terena se uklanjaju dosadašnji eko otoci kao i postojeći individualni spremnici za papir i karton, a s preuzetim spremnicima korisnicima će se osigurati kontrola nad vlastitim otpadom, spriječiti neovlašteno korištenje spremnika , a očekuje se povećanje količina odvojeno prikupljenih reciklabilnih frakcija uz povećanje kvalitete odvojenih vrsta otpada.

Podsjetimo još jednom  kako se radi o velikoj akciji gdje je uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost počev od 2018. godine do danas Usluga Poreč uz razne organizacijske i pravne postupke osigurala ukupno 28.400 spremnika, a isti su uz grad Poreč podijeljeni na području općina Tar-Vabriga. Vrsar, Funtana, Vižinada, Kaštelir-Labinci i Sv. Lovreč.

Kao što je i najavljeno danas je započela podjela spremnika  na području općine Višnjan, a sve detalje vezane za samu podjelu mogu se naći na web stranicama Usluge Poreč www.usluga.hr.

gradnja javne rasvjete radovi komunalni grad poreč

Nastavlja se gradnja javne rasvjete u Cancinima, Kukcima i Červar Portu

Nogometaši NK jadran poreč utakmica

NK Jadran upisao nove bodove u gostima