in

POREČ: Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom – Kupite Novogodišnju lutriju

Foto Grad Poreč

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom gradonačelnik Poreča Loris Peršurić susreo se s članovima Društva invalida Poreč te podržao njihovu tradicionalnu Novogodišnju lutriju kupnjom srećki.

– Pozivam i ostale sugrađane da kupnjom srećki podrže naše Društvo invalida Poreč i njihove brojne aktivnosti kojima žele svojim članovima olakšati svakodnevni život, rekao je Peršurić.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom je dan u kojemu je posebno važno naglasiti da svaka zajednica ima svoje sugrađane, osobe s invaliditetom, čije su potrebe jednake onima svih građana u zajednici. No, pred njima su veće životne prepreke zbog samog invaliditeta.

Najljepša poruka koja se osobama s invaliditetom može poslati povodom njihova dana je želja čitave zajednice da budu prvi među jednakima, štoviše da su isti među jednakima te da želimo učiniti osobe s invaliditetom ravnopravnim sudionicima društvenog života našeg grada.

Predsjednica Društva invalida Poreč Tihana Mikulčić zahvalila je Gradu na podršci, koji je i ove godine osigurao prigodne poklone za sve članove Društva, podsjetivši da se u Poreču već godinama razvijaju projekti prilagođeni osobama s invaliditetom. Tako je Poreč prvi dobio teretanu za osobe s invaliditetom preko EU projekta BBK Veli Jože, Društva i Grada, sve se investicije u komunalnu infrastrukturu prilagođavaju osobama s invaliditetom – od plaže u Šadićima do obilaska Eufrazijane prilagođene osobama slabijeg vida.

Kupnjom srećki od 10 kuna Novogodišnje lutrije do 30. prosinca podržavate plemeniti cilj i pomažete najosjetljivijoj populaciji naših sugrađana, a istovremeno možete osvojiti i jednu od 30 nagrada.

Više info na: https://drustvo-invalida-porec.hr/

policijski auto

POREČ: Provala u kuću – Šteta više stotina tisuća kuna

boris miletić županija

Županija sponzor „Mini ulice“ na 32. turniru „Moja ulica, moja ekipa“