in

Poreč: Olimpijada volonterstva za snažniju zajednicu

U toku je Olimpijada volonterstva, aktivnosti projekta Volontiranje To Go, koja je započela 15. listopada ove godine, a predviđen je završetak 30. travnja sljedeće godine.  Projekt Volontiranje To Go provodi Centar za građanske inicijative Poreč u partnerstvu s Turističko ugostiteljskom školom Antona Štifanića, Volonterskim centrom Istra i Društvom Naša djeca Poreč te u suradnji s različitim organizatorima volontiranja u zajednici, a financijski ga podržava Europska unija iz  Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Cilj projekta je izgraditi kapacitete škola kao organizatora školskog volontiranja i ojačati kapacitete organizatora volontiranja u zajednici (organizacija civilnog društva i ustanova) za održivo uključivanje srednjoškolaca/ki u volontiranje.

Kroz olimpijsko razdoblje srednjoškolcima će biti omogućeno sudjelovanje u  10 volonterskih akcija koje organiziraju udruge i ustanove koje su uključene u projekt.

Olimpijada je namijenjena svim srednjoškolcima, a kriteriji za uključivanje dostupni su na Facebook stranicama.

Potrebe za volonterima oglašavaju se putem Facebook stranice Volontiranje To Go.

Volonterske akcije koje se provode u okviru projekta, usmjerene su na različita područja djelovanja/života u Poreču, a cilj im je izgradnja i promicanje suradnje među organizatorima volontiranja, nadogradnja aktivnosti i usluga koje se pružaju, kao i pružanje podrške volonterima/kama pri uključivanju u volonterske aktivnosti koje su dostupne u zajednici. Sve što se radi u službi je promocije vrijednosti volontiranja u gradu Poreču..

Do sada su srednjoškolci imali priliku uključiti se volonterski u provedbu festivala Poreč Dox, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč i u radionicu izrade novogodišnjih čestitki u suradnji s Društvom invalida i Gradskim društvom Crvenog križa Poreč.  

Slijede volonterske akcije u vrijeme porečkog adventa: DND i Gradska knjižnica Poreč angažirat će volontere za uloge 4 žive maskote koje će animirati i informirati djecu o programima koji se za njih nude, potom u spremanju i ukrašavanju keksa, miješanju koktela, tehničkoj pomoći u provedbi dječjeg festivala Veseli Glasi/Voci allegre…..

Pozivaju se srednjoškolci da se uključe u Olimpijadu, a sve zainteresirane koji imaju pitanja ili prijedloge za suradnju, da se obrate voditeljici projekta Sunčici Damjanović na e-mail adresu suncica@cgiporec.hr, ili na broj mobitela 091/6674480.

Pratite projekt  na Facebook stranici Volontiranje To Go, te putem Instagram profila volontiranje2go.

Obnavlja se javna rasvjeta u Fuškulinu, Varvarima i Velom Maju

Promocija adventske ponude na osam svjetskih tržišta