in

POREČ: Počinje ugradnja kontejnera kod roza zgrade

ZAPOČINJU RADOVI NA UGRADNJI PODZEMNIH SPREMNIKA U PARTIZANSKOJ ULICI (KOD ROZA ZGRADE)

S ciljem doprinosa kvalitetnom načinu odlaganja komunalnog otpada Usluga Poreč je početkom prošle godine krenula s ugradnjom setova podzemnih spremnika na sedam lokacija u užem centru grada Poreča, od kojih je šest već u funkciji.

U ponedjeljak, 18. siječnja, započinj ugradnja posljednjeg seta u sklopu ove investicije i to u Partizanskoj ulici, a radovi bi se prema planu te ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale trebali okončati do polovine veljače.

Podsjetimo da je u sklopu ove investicije u užem centru grada Poreča već postavljeno šest setova za odlaganje miješanog i selektivnog komunalnog otpada, za koje su dobivene uporabne dozvole, a iste građani već koriste. Radi se o setovima koji su postavljeni u Prvomajskoj ulici, ulici G. Caprin, obala Matka Lagine, na Peškeri te dva seta na samoj Gradskoj rivi.

Svaki set podzemnih spremnika  sastoji se od 4 podzemna spremnika od kojih je jedan namijenjen za sakupljanje miješanog komunalnog otpada, dok su ostala tri spremnika  namijenjena za odvojeno sakupljanje papira, stakla, plastike i metala, a za otvaranje istih potrebno je koristiti karticu koju građani dobiju na  svoju kućnu adresu.

Za vrijeme izvođenja radova promet će se odvijati prema elaboratu privremene regulacije prometa, te se ovim putem mole građani za strpljenje i poštivanje privremene prometne regulacije.

Sve dodatne informacije oko samih radova te načina i mogućnosti korištenja spremnika mogu se dobiti na telefonski broj 091-434 3322, javili su iz Usluge.

MARČANA: Potpisani ugovori s novim stipendistima

POREČ: Zahuktavaju se pripreme za Europsko prvenstvo u karateu