in

POREČ: Poziv na radionicu “Povrće – izvor bioraznolikosti u našim vrtovima”

Institut za poljoprivredu i turizam poziva na radionicu pod nazivom  Povrće – izvor bioraznolikosti u našim vrtovima koja se organizira u sklopu projekta AGROBIORAZNOLIKOST – osnova za prilagodbu i ublažavanje posljedica klimatskih promjena u poljoprivredi u organizaciji Instituta za poljoprivredu i turizam. Radionica je namijenjena široj javnosti s ciljem povećanja dostupnosti podataka i rezultata projekta.  

Radionica je organizirana kao stručno – edukativni dan s predstavljanjem biljnih genetskih izvora povrća koji se čuvaju u Institutu a održat će se u srijedu 07. rujna 2022. od 10:00 do 16:00 na imanju Instituta za poljoprivredu i turizam (Karla Huguesa 8, Poreč). Na radionici Vas očekuju tri organizirana predstavljanja u 10:00, 12:00 i 14:00 sati, a vidjeti ćete:

  • Sorte češnjaka iz Istre i ostatka svijeta
  • Škalonje iz Istre, Dalmacije i cijele Hrvatske
  • Sorte raštike otporne (i osjetljive na sušu)
  • Jedinu sačuvanu sortu istarskog krumpira
  • Preko 20 starih sorti rajčica, paprika, feferona…
  • Stare sorte graha i slanutka
  • … I još puno zanimljivosti 

Razveselite se sa svojim vlastitim plodovima, osobito ako ste ih naslijedili od vaših baka,  ako mislite da su posebno otporni na klimatske promjene, ako ste ih donijeli iz nekih egzotičnih dijelova svijeta… 

Radionica je namijenjena svim ljubiteljima starih sorti povrća, od hobi povrćara, do profesionalnih poljoprivrednika, udrugama, školama i ostalim obrazovnim ustanovama, te svim ostalim zainteresiranima. Posjetu možete obaviti individualno, družiti se s nama na neki od 3 navedena termina ili pak u obliku organizirane grupe posjetitelja za koje ćemo organizirati predstavljanje u posebnim terminima. 

Molim Vas da dolazak potvrdite prijavom putem obrasca.

  • Osnovne informacije o projektu Agrobioraznolikost: 

Projekt „Agrobioraznolikost“ (KK.05.1.1.02.0005) financira se temeljem Poziva za dostavu projektnih prijedloga „Shema za jačanje primijenjenih istraživanja za mjere prilagodbe klimatskim promjenama“ u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Prvašići u školi u Vižinadi

VIŽINADA: Nova školska godina za 11 prvašića

Foto Istarski boćarski savez

Za vikend u Poreču polufinale Regionalne boćarske lige