in

POREČ: Prvi festival češnjaka 13. srpnja – u ponudi domaći proizvodi, glazba i gastro show Davida Skoka

Na porečkom Trgu slobode u subotu 13. srpnja, s početkom u 10 sati održat ć se prvi Festival istarskog češnjaka u organizaciji Udruge proizvođača istarskog češnjaka, a pod pokroviteljstvom Istarske županije i njene Turističke zajednice i gradova Poreč i Buje.

Svrha ovog festivala je promocija istarskog crvenog češnjaka kao autohtone istarske sorte za koju je pokrenuta i procedura zaštite.

Sedam članova udruge na svojim će štandovima ponuditi razne sorte iz svoga uzgoja, s naglaskom na istarski crveni, kao i različite proizvode i prerađevine od češnjaka. Na štandu Udruge proizvođača istarskog češnjaka moći će se dobiti korisne informacije o uzgoju i nutritivnim svojstvima, dok će u sajmenom dijelu Festivala sudjelovati i proizvođači udruženi u Domaću web tržnicu.

Demonstrirat će se i tradicionalno umijeće pletenja rešti od češnjaka, a za 13 sati najavljeno je informativno predavanje o češnjaku za posjetitelje i potencijalne uzgajivače.

Od 15 sati poznati istarski chef David Skoko će u prigodnom cooking showu demonstrirati gastronomske potencijale istarskog češnjaka, a festival završava večernjim nastupom Folklornog društva KUD-a Barban u 20 sati.

U porečkoj knjižnici – O čoviku i tovaru 12. srpnja na radionici „Prije mora do Marafora“

GROŽNJAN: Festival Jazz is Back! okuplja kremu svjetske jazz scene od 14. do 29. srpnja