in

POREČ/ROVINJ: Predali policiji pištolj, lovačku pušku i streljivo

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Policija zahvaljuje svim građanima koji odabiru ovakav siguran način uklanjanja oružja iz svojih domova

Dvoje je građana 17. svibnja rovinjskoj i porečkoj policiji dragovoljno predalo pištolj, ukupno 36 komada streljiva, četiri patrone za lovačku pušku i okvir za pištolj koje su pronašli prilikom čišćenja svojih prostorija.

Policijski službenici preuzeli su oružje te ovom prilikom zahvaljujemo svim građanima koji odabiru ovakav siguran način uklanjanja oružja iz svojih domova.

Policijska uprava istarska podsjeća građane da akcija ”Manje oružja, manje tragedija” i dalje traje te ih pozivamo da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja bez sankcija. Naime, svi građani koji posjeduju zabranjeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu, mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni ni prekršajni postupak.

Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu prikupiti oružje, objavila je istarska policija 20. svibnja 2024.

policija traka mjesto nesreće

Na cesti u Istri pronađen ozlijeđen muškarac pored bicikla

Foto Grad Poreč

Delegacija Poreča u prijateljskom Siofoku – dogovara se suradnja turističko-ugostiteljskih škola