in

POREČ: Šajete Boysi u srijedu nastavljaju akciju prikupljanja pomoći za Petrinju

Šajete prikupljaju pomoć

Nakon razornog potresa magnitude 6.2 prema Richteru koji je jučer pogodio i napravio veliku štetu u Petrinji, Glini i okolnim mjestima u središnjoj Hrvatskoj, diljem zemlje su započele akcije prikupljanja pomoći stradalima. 
U Poreču su humanitarnu akciju prikupljanja uz gradski Crveni križ vrlo brzo organizirali Šajete Boysi, te uz igrače Nogometnog kluba Jadran i simpatizere kluba započeli prikupljanje hrane, vode i ostalih osnovnih potrepština.

Akciji su se pridružili i članovi NK Novigrad, a do večeri je prema Petrinji i Sisku krenulo 6 punih kombija, a u toku današnjeg dana planira se polazak još 4 kombija pomoći za unesrećene. 

Organizatori prikupljanja apeliraju da se donose isključivo hrana, voda i higijenske potrepštine kako bi se olakšala organizacija otpreme. Pozivaju sve koji su u mogućnosti ponuditi prijevoz kombijima ili ostalim prijevoznim sredstvima prema pogođenim područjima da se odazovu akciji jer je količina prikupljenih stvari vrlo velika. 

AKCIJA SE NASTAVLJA DANAS, 30. PROSINCA, OD 12 SATI U PROSTORIMA ŠKOLJKE (ULICA NIKOLE TESLE, RECIKLAŽNO DVORIŠTE).
POTREPŠTINE I POMOĆ SE OSIM U ŠKOLJKU MOGU OD 8 DO 16 SATI DONIJETI I U PROSTORIJE POREČKOG CRVENOG KRIŽA U PARTIZANSKOJ 7. 

VRSARANI voze kamp prikolice unesrećenima u Baniji, evo gdje se prikuplja pomoć za stradale

KAŠTELIR/VIŽINADA – Prikuplja se pomoć za stradale u potresu, općine izdvojile novac