in

POREČ: Srednjoškolci dobili novo igralište, uskoro stiže dnevni boravak na otvorenom

Foto: Novo igralište/Grad Poreč

Završen je sanacija sportskog igrališta Srednje škole Mate Balote u Poreču. Na igralištu površine 924 četvorna metra radova skinut je postojeći sloj derutnog asfaltnog pokrova, sanirana je podloga i postavljen novi asfalt. Izvođač radova bilo je poduzeće Đusto Poreč, za ukupan iznos od 200 tisuća kuna bez PDV-a, a radove je financirao Grad Poreč, priopćila je danas gradska uprava.

Kako doznajemo od ravnatelja škole Krešimira Bronića, nakon završetka radova učenici i profesori Srednje škole Mate Balote isplanirali su kraj igrališta urediti Dnevni boravak na otvorenom. Za tu svrhu prikupljaju stare automobilske gume koje namjeravaju pretvoriti u stolove i stolice, te osmisliti na otvorenom mjesto na kojem će učenici provoditi slobodno vrijeme između satova. To će mjesto koristiti za učenje i druženje, a uz novo uređeno igralište naći će se i košarkaške lopte za rekreaciju.

Inače, Srednja škola Mate Balote bila je prva u Istri koja je prije godinu i pol otvorila Dnevni boravak. Tada je uz organizaciju i pomoć ravnatelja Krešimira Bronića, te profesora, učenika i vanjskih suradnika, u školi uređena prostorija namijenjena prvenstvo učenicima koji ondje mogu provoditi pauze između sati. Boravak je opremljen kaučima, stolovima i stolicama. U ovom su prostoru između ostalih, na zanimljiv način tijekom lanjskog Dana otvorenih vrata škole, osmašima i svim zainteresiranim pokazali što sve njihova škola nudi.

S obzirom da se inicijativa Dnevnog boravka pokazala uspješnom i dobro prihvaćenom, isto planiraju ostvariti i na otvorenom, u dvorištu škole, piše u priopćenju gradske uprave.

Casanova Tour Vrsar/Foto: Visit Istria

VRSAR: Tečaj za certificirane vodiče interpretatore

NOVA VAS: Lopov iz pošte odnio cigarete