in

POREČ: Svjetski dan oživljavanja okupio mnoge koji su željeli naučiti kako pomoći kod srčanog zastoja

SVJETSKI DAN OŽIVLJAVANJA obilježen je jučer, 19. listopada, diljem Istre u organizaciji Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije. Važan je ovo dan kada su građani mogli vidjeti i naučiti kako pomoći osobi koja doživi srčani zastoj. Djelatnici Hitne pomoći, policajci, vatrogasci, volonteri i građani okupili su se tako u svim ispostavama Zavoda – Buzetu, Labinu, Pazinu, Poreču, Puli, Rovinju i Umagu.

-Time smo se pridružili cijelom svijetu kako bismo osvijestili građane o potrebi započinjanja “kupovanja vremena” do dolaska hitne medicinske službe kvalitetnom vanjskom masažom srca, u slučaju iznenadnog srčanog zastoja, poručili su iz Zavoda.

„ZAJEDNO SMO JAČI“ moglo se nazvati jučerašnje okupljanje, jer su se djelatnicima Hitne pomoći pridružile i druge žurne službe – policija, vatrogasci, pripadnici Crvenog križa i Hrvatske gorske službe spašavanja, te predstavnici lokalne samouprave.
-Istra je u sigurnim rukama, a zajedničkim snagama možemo postizati još bolje rezultate. Veliko hvala svima koji su pomogli u održavanju radionica. Hvala svim volonterima našeg Zavoda, najbolji ste, kazali su organizatori.

Poreč je bio jedan od ukupno 14 gradova u Hrvatskoj a edukacija je održana na Trgu slobode.

Ohrabrujuće su brojke da je postotak uspješnih oživljavanja u Poreču preko 33%, na razini županije 25%, dok je nacionalni niži.

Sastali se bivši učenici iz cijele Istre – Poljoprivredna škola Poreč obilježila 40 GODINA MATURE

TAR/VABRIGA: Počinju radionice keramike za male i velike