in

POREČ: Uređena igrališta i postavljena nova javna rasvjeta po mjesnim odborima

POREČ: Uređena igrališta u Kirmenjaku i Mugebi, nova javna rasvjeta u Baderni, Bonacima, Katunu, Fuškulinu, Mugebi, Buićima i Filipinima

Krajem 2020. godine Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča dovršio je investicije u komunalnu infrastrukturu u mjesnim odborima Baderna, Fuškulin i Žbandaj.

Nakon postavljene nove javne rasvjete na području MO Nova Vas, na području MO Baderna nova je rasvjeta postavljena u naseljima Baderna, Bonaci i Katun, na području MO Fuškulin u naseljima Fuškulin i Mugeba, dok je na području MO Žbandaj postavljena nova rasvjeta između naselja Buići i Filipini. Ukupno je ugrađeno 32 svjetiljke nadzemne javne rasvjete u LED tehnologiji, usklađene s trenutno važećom zakonskom regulativom.

Zaštitne ograde na dječjim igralištima s ciljem podizanja sigurnosti postavljene su na igralištima u naseljima Mugeba i Kirmenjak, u kojem je dodatno dovršen i plato za nadstrešnicu, stol i klupe, koje će uskoro biti postavljene za druženja na otvorenom. Dodatno su, u sklopu akcije Zasadi drvo, ne budi panj, posađena su i stabla lipe pokraj igrališta.

Investicije se nastavljaju i u ovoj godinu, u skladu s obvezama prema uplaćenim sredstvima komunalnog doprinosa, planovima mjesnih odbora te sukladno važećoj zakonskoj regulativi. Radovi će se izvoditi na područjima MO Veli Maj, MO Mate Balota te MO Anke Butorac, priopćeno je iz gradske uprave.

Gradilište – postavljena nova javna rasvjeta po mjesnim odborima

korona covid maske rukavice maska

Istarski stožer – U petak 40 novih slučajeva, među njima i osoba koja se zarazila u Glini

OPLJAČKANA banka u Bašaniji