in

POREČ: Vrtić Radost ima novu ravnateljicu. Divna Radola ide u penziju

Foto Grad Poreč

Odlukom Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Radost nakon provedenog natječajnog postupka Tereza Banić, dugogodišnja članica kolektiva Dječjeg vrtića Radost i odgojiteljica, odabrana je za novu ravnateljicu ovog gradskog vrtića koji brine o oko 500 djece, zapošljava 111 djelatnika te upravlja objektima u Poreču, Žbandaju, Baderni te u okolnim općinama Sv. Lovreč, Kaštelir-Labinci i Vižinada.

Radola, Banić i Peršurić - Foto Grad Poreč
Radola, Banić i Peršurić – Foto Grad Poreč

Povodom odlaska u mirovinu dosadašnje ravnateljice Divne Radola, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić susreo se danas s Radolom i Banić kako bi zahvalio na dosadašnjoj suradnji i poželio puno uspjeha u životu i daljnjem radu.

“Dječji vrtić Radost jedna je od najvećih gradskih ustanova, a kako se radi o predškolskoj ustanovi koja se bavi našim najmlađima, odgovornost je time veća. Ali siguran sam da će kvaliteta rada i nakon promjene ostati na uvijek jednakoj, visokoj razini uz praćenje svih standarada. Na nama je da nastavimo s ulaganjima u nove objekte i obnavljamo postojeće, što i činimo, ali i da u središtu rada svake ustanove uvijek imamo ljude jer bez njih, vrtić ne bi postojao. Zato od 1.1. idemo s povećanjem plaća za odgajateljce i drugo osoblje i nastavit ćemo se truditi povećavati materijalna prava, a našoj djeci osigurati što bolje uvjete, sve sukladno mogućnostima,” rekao je Peršurić, zahvalivši se i Radoli koja je dala svoj cijeli profesionalni život u rad vrtića i tako ostavila trag u životima brojnih porečkih obitelji.

Banić je odgajateljica više od dva desetljeća, te je u tri navrata bila i predstavnica odgajateljica u Upravnom vijeću vrtića Radost.

U svom će se radu fokusirati na praćenje gradskih ulaganja u nove objekte s prostorima koji su poticajni i opremljeni, zatim na osiguravanje mjesta za svako dijete, praćenje talentirane i darovite djece, kao i one s posebnim potrebama, uz stalno ulaganje u usavršavanje odgojno-obrazovnih djelatnika te kandidranje projekata na otvorene fondove.

“Sve što želim ostvariti može biti ostvareno jedino kroz suradnju svih djelatnika i uz podršku lokalne zajednice. Svjesna sam odgovornosti zadatka i spremna sam dati svoje znanje, vještine i iskustvo kako bi krenuli prema takovoj budućnosti, rekla je Banić, priopćeno je iz Grada Poreča.

lisice mup policija

UMAG: Treći put uhvaćen pijan u mjesec dana. Uhićen je

Foto Tanja Kocijančić

Provjerite kako rade trgovine na Silvestrovo i Novu godinu