in

POREČ: Zaprašivanje protiv komaraca od 24. lipnja do 5. srpnja

Ilustracija

Obavještavaju se građani da je na području Grada Poreča sukladno važećem Programu mjera zaštite pučanstva od zaraznih bolesti – dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija – na području Grada Poreča za 2019. godinu i Provedbenom planu obvezne preventivne deratizacije i dezinsekcije na području Poreča za 2019. godinu, u planu larvicidni tretman suzbijanja komaraca, koji će trajati 24. lipnja do 5. srpnja.

U slučaju neprikladnih vremenskih uvjeta za kvalitetnu provedbu mjera, tretman će se produžiti za odgovarajući broj dana do završetka tretmana.

Tretmanom će biti obuhvaćene sve vode stajačice te sva poznata potencijalna izvorišta larvi komaraca na području Grada Poreča.

Također, obavještavaju se građani da će se području Poreča sukladno važećem Programu mjera i Provedbenom planu, vršiti adulticidni tretman suzbijanja komaraca (špricanje komaraca).

Tretman će se vršiti na području mjesnih odbora Baderna, Žbandaj, Varvari, Nova Vas i Červar Porat i pripadajućih okolnih naselja dana 26. lipnja 2019. u kasnim večernjim satima, odnosno 27. lipnja u ranim jutarnjim satima.

Dana 27. lipnja u kasnim večernjim satima, odnosno 28. lipnja u ranim  jutarnjim satima, tretman će se provesti na području MO Fuškulin i pripadajućih naselja, a tretman mjesnih odbora u sastavu grada Poreča – Parenzo (područje samoga grada i gradskih stancija) izvršiti će se u razdoblju od 27. do 29. lipnja u ranim jutarnjim satima. 

U slučaju neprikladnih vremenskih uvjeta za kvalitetnu provedbu mjera, tretman će se produžiti za odgovarajući broj dana do konačnog kompletiranja tretmana.

Insekticidna sredstva koje se koriste prilikom dezinsekcije u samom okolišu ne zaostaju jer su biorazgradiva.

Svi tretmani provodit će se u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima te iz tog razloga upozoravamo građane sa respiratornim smetnjama da u navedeno vrijeme ostanu u zatvorenim prostorima.

Također, umoljavaju se pčelari da spreme pčele u košnice za vrijeme tretiranja komaraca.

Mjere će provoditi djelatnici zajednice izvoditelja: Obrt “Eko servis Matić“, Lovrin 80/h, 52000 Pazin i “Sanitacija Osijek“ d.d. Jarak 3, 31 208 Petrijevci, s kojima Grad Poreč – Parenzo ima sklopljen važeći Ugovor o Provođenju mjera obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije na području Grada Poreča – Parenzo u 2018. i 2019. godini, priopćeno je iz gradske uprave.

Za eventualne informacije glede dinamike provedbe, kontaktirati provoditelja mjera na tel. 052 624 571, GSM 091 621 11 90.

muzej grada pazina

Pazinski muzeji uskoro će raditi svaki dan

U Labincima 24. lipnja slavi se dan sv. Ivana