in

Porečan Ervin Matić s uređajem za čišćenje mora sudjeluje na međunarodnom sajmu inovacija u Ženevi

Na ovogodišnjem 47. Međunarodnom salonu inovacija Geneva 2019. koji se održava od srijede do nedjelje, 14. travnja, predstavlja se 11 hrvatskih inovatora i inovativnih tvrtki.

Među njima su i Društvo inovatora Pula i Savez udruga inovatora Istarske županije – Pula  s inovacijom Ervina Matića iz Poreča po nazivom  „Samohodni uređaj za čišćenje vodenih površina” od sitnog otpada ili drugih plutajućih tvari bez potrebe direktnog upravljanja strojem, odnosno automatsko ostvarivanje čišćenja bez ili s minimalnim brojem operatera uz znatno skraćivanje vremena i opreme potrebnog za izvršenje postupka održavanja čistoće vodenih površina.

Ervin Matić svoju inovaciju izlaže uz potporu Grada Poreča i Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije.

Sudjelovanje na sajmu već tradicionalno organizira Udruga inovatora Hrvatske u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i partnerom Hrvatskom gospodarskom komorom te Savezom udruga inovatora Istarske županije Pula.

Ove godine u Ženevi se na deset tisuća četvornih metara predstavlja ukupno 1.000 inovacija iz 40 zemalja svijeta.

-Očekuje se više od 60 tisuća, uglavnom poslovnih, posjetitelja. Izložene inovacije ocjenjivat će međunarodni ocjenjivački sud od 55 članova iz zemalja sudionica na  izložbi. S obzirom na velik broj poslovnih ljudi koji se očekuje s pravom očekujemo i dobre poslovne rezultate, kazao je tajnik Saveza udruga inovatora IŽ Đani Pincan.

POREČ: Danas u knjižnici druženje sa Snjeguljicom i Ljutkom

VRSAR: Provalio u butigu i odmah pao u ruke policiji