in

Porečki Dom za starije dio Mreže Srednjoeuropske službe za prekogranične inicijative

Dom za starije Poreč/Ilustracija

Sandra Ćakić Kuhar, v.d. ravnateljice Doma za starije i nemoćne osobe Poreč sudjelovala je jučer na online sastanku Mreže Srednjoeuropske službe za prekogranične inicijative – Central European Service for Cross-Border Initiatives (CESCI) sa sjedištem u Budimpešti.
Tema današnjeg sastanka bila je suradnja, razmjena iskustava u skrbi o starijim osobama te mogućnosti zajedničke pripreme za izradu projekata financiranih iz fondova Europske unije, posebno onih koji se odnose na razvoj e-usluga za starije.

Sastanak svih partnera

Ćakić Kuhar je na sastanku prezentirala lokalni, porečki model skrbi o starijim osobama ističući da Grad Poreč već dugi niz godina kvalitetno brine o svojim starijim sugrađanima, kako onima koji su smješteni u Dom, tako i onima koji žive u svojim kućama. Pandemija COVID-19 utjecala je na sve dijelove zajednice, a posebno je izazovno bilo kvalitetno organizirati skrbi o starijima, u čemu je porečki Dom uspio, zahvaljujući odgovornosti i požrtvovnosti svih, a posebno osoblju Doma.

– Skrb o starijima u Poreču planiramo i dalje razvijati. Uz dogradnju Doma, razvijat ćemo i nove usluge u kućama korisnika. Vjerujemo da će i sudjelovanje u ovoj Mreži doprinijeti da briga o našim starijim sugrađanima i nadalje bude u skladu s najsuvremenijim europskim praksama – istaknula je Ćakić Kuhar.
Dom Poreč postao je dio Mreže CESCI na poziv Zdravstvenog doma iz Slovenj Gradeca, a uz kolege iz Slovenije, dio ove Mreže su i organizacije iz Mađarske, Austrije, Francuske, Italije i Latvije, priopćeno je iz ove ustanove.

Mentorica i učenica - Foto OŠ Tar-Vabriga

TAR: Lijep uspjeh iz talijanskog jezika za osmašicu Melani Mušković

Foto Hrvatski Crveni križ

Država će vlasnicima stanova u kojima budu izbjeglice plaćati do 3600 kuna mjesečno