in

Poskupljuje struja?

USKORO bi se mogli povećati računi za struju. Objavio je to Dnevnik Nove TV, navodeći kao razlog naknadu za obnovljive izvore energije.

“Cijena će se vrlo vjerojatno mijenjati zbog ove naknade za obnovljive izvore energije. Jer HROTE (Hrvatski operator tržišta energije), koji tom naknadom plaća ove koji proizvode po povlaštenoj cijeni, praktički je svaki mjesec u gubitku od 20 do 30 milijuna kuna”, objašnjava u Dnevniku Nenad Kurtović, savjetnik za energetsko tarifiranje udruge Potrošač.

HROTE: Procjena je da će biti potrebno intervenirati…

“Posebno želimo istaknuti da se u ovoj i narednoj godini očekuje realizacija i preostalih projekata koji još nisu ušli u sustav poticanja temeljem sklopljenih ugovora te se procjenjuje kako će, uz gore navedene razloge pada prihoda, biti potrebno intervenirati u prihodovnu stranu sustava poticanja, a sve u cilju osiguranja budućeg urednog podmirivanja ugovornih obveza Operatora tržišta”, priopćili su iz HROTE-a, dodajući su da su prošle godine imali 340 milijuna kuna manji prihod od planiranog.

“Prihodovna strana je mala, a povlaštenih proizvođača je sve više”, kažu.

Ministarstvo: Nema potrebe za povećanjem cijene

Iz vlade, koja odlučuje o visini naknade, poručuju da se situacija prati te da se situacija na tržištu sada stabilizirala pa zasad nema potrebe za povećanjem naknade.

Izvor Index

Nedjeljni podaci u Istri: Svi negativni, sve manje hospitaliziranih

Ministarstvo: Nastavak mjera pomoći sektoru vinarstva