in

Potvrđeno novih 5 oboljelih u Istri – Umro stariji muškarac u Brtonigli, ali tek treba utvrditi je li uzrok zaraza koronavirusom

Foto Radio Centar Poreč

Kod još pet osoba u Istri potvrđena je zaraza od koronavirusa – bili su pod mjerama zdravstvenog nadzora, u samoizlaciji. Radi se o osobama iz Pule, Vodnjana, Umaga i Rovinja, rekao je Aleksandar Stojanović, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije na presici koja je u tijeku.

Stariji muškarac koje je bio u samoizolaciji preminuo je noćas u Brtonigli, ali tek treba utvrditi je li uzrok smrti zaraza koronavirusom. Osoba se, istaknuo je ravnatelj, osjećala loše, imala je blaže simptome, sugerirana je hospitalizacija u Puli, što je muškarac odbio. Došlo je tijekom noći do pogoršanja i muškarac je preminuo.

-Radi se o starijoj osobi. Sad je u tijeku postupak dokazivanja je li oboljela od koronavirusa – dok se ne dokaže ne možemo tvrditi da je smrt od koronavirusa. Čekaju se nalazi, rekao je Stojanović.

Kod ostalih oboljelih obrazac je kao i dosad – zarazili su se od već oboljelih ili su došli iz rizičnih područja, iz Italije.

To znači da je sada u Istri ukupno osam oboljelih muškaraca i tri žene.

Od pet novoboljelih rečeno je da su dvije osobe bile u kontaktu s oboljelima iz Italije, jedna je bila u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, odnosno Sloveniji, a jedna je ugostiteljski radnik. Jedna je ugostiteljski radnik na području Austrije i bila je u kontaktu sa zaraženim osobama.

Rečeno je da je situacija u Istri jako ozbiljna. Prvih 6 oboljelih u Istri su dobro, ali njihovi kontakti su i dalje u samoizolaciji. Tako da će se tek saznati hoće li oboljeti.

Dali su i broj koji građani danas od 13 sati mogu nazvati i pitati bilo što o koronavirusu. To je 072/121212 a odgovarat će liječnici.

Vjerske zajednice u potpunosti su obustavile svoje vjerske obrede, što je jako bitno jer okupljaju velik broj ljudi u Istri, rekao je načelnik Stožera Dino Kozlevac.

Više informacija objavit ćemo nakon presice.

Odabrani najbolji učenički radovi iz cijele Istre na likovnom natječaju porečkih LIONSA

POREČ: Ozlijeđen radnik u aquaparku