in

Povjerenstva za ravnopravnost spolova počeo s radom – Istra i dalje ima puno posla do boljeg položaja žena u društvu

Održana konstituirajuća sjednica novog saziva Povjerenstva za ravnopravnost spolova Istarske županije

Povierenstvo za ravnopravnost spolova Istarske županije održalo je jučer u sjedište županije u Puli svoju prvu sjednicu u novom sazivu, priopćeno je iz Županije.

Sjednicu je otvorila zamjenica župana i predsjednica Povjerenstva Sandra Ćakić Kuhar, a prisustvovale su članice Jadranka Černjul, Dragica Grujić, Elena Puh Belci, Jelena Vitasović, Federika Mohorović Čekada i Jasmina Vojnikovic.

Na sjednici su donijeti Poslovnik o radu i Program rada za 2020. godinu i istaknuta važnost suradnje svih dionika na njegovoj realizaciji.

U uvodnom obraćanju predsjednica Poverenstva Ćakić Kuhar istaknula je da je položaj žena u Istarskoj županij bitno bolji od ostatka države ali da i dalje imamo puno posla do ostvarivanja pune ravnopravnosti.

-Hrvatska od 2015. godine nije donijela Nacionalnu politiku za ravnopravnost spolova kao temeljni strateški dokument za ravnopravnost spolova. Država nema nikakvu strategiju za postizanje rodne ravnopravnosti, što je poražavajuća činjenica. Kroz djelovanje Povjerenstva za ravnopravnost spolova i dalje ćemo zagovarati punu rodnu ravnopravnosti te ukazivati na negativne pojave u zajednici, kao što su rodno uvjetovani stereotipi, podzastupljenost žena na rukovodećim pozicijama, nasilje nad ženama i nasilje u obitelji, zaključila je Ćakić Kuhar.

Na izložbi VINA od DAVNINA OPG-u Siljan iz Krnice titula šampiona bijelih vina

Novih 360 milijuna kuna pomoći poljoprivrednicima