in

Pred nama nova kišna epizoda

Istramet/Foto Marinela Žiković

Nakon meteorološki vrlo neobične jeseni koja je tek u svojoj posljednjoj trećini opravdala svoje ime, danas nam je stigla klimatološka zima koja će potrajati do 1. ožujka 2023.

Prve dane prosinca obilježit će promjenjivije vrijeme, još danas uz dulja sunčana razdoblja – iskorstite ih! Već u petak očekujemo više oblaka, a moguća je mjestimična slaba kiša, dok će u gorju biti slabog snijega i susnježice.

Tijekom dana buru će postupno zamijeniti jugo što je uvod u novo jače pogoršanje vremena koje će kulminirati tijekom vikenda kada očekujemo povremenu kišu, a mogući su i grmljavinski pljuskovi uz obilnije količine kiše. Snijeg će prijeći u kišu i u gorju.

Uvod je to u dugotrajniji period promjenjivog i ne odveć hladnog vremena uz temperature zraka uglavnom iznad prosjeka za doba godine.

Iako sa sjevera prijete jače hladne fronte o čemu smo već pisali, one će se zasad držati sjevernije od naših krajeva. Prvi prodori zahvatit će dio središnje Europe, dok će se glavnina ciklonalne aktivnosti zadržavati u zapadnom Sredozemlju.

U takvoj situaciji naše područje ne treba se nadati prvim pravim zimskih prodorima, međutim zima je tek počela!

Petar Radovan – Istramet

IN MEMORIAM: Ante Cukrov (1939. – 2022.)

andrej plenković foto vlada rh

Premijer: Nedjelja dan za obitelj. Trgovci mogu izabrati 16 radnih nedjelja