in

PREVARA: HZZO ima upozorenje za građane

Foto Sabine van Erp za Pixabay - Ilustracija

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) upozorio je građane na učestale pokušaje prevare posljednjih dana. Riječ je o lažnim djelatnicima HZZO-a koji telefonskim putem nude određene usluge i proizvode.

“Primjerice, jedna je osiguranica prijavila kako je njezinu majku nazvala osoba koja se predstavila kao djelatnik HZZO-a. Nakon telefonskog poziva gospođu je posjetila nepoznata muška osoba koja joj je kroz prozor u prizemlju stana uručila „nagradni paket HZZO-a pojas za struk“ za koji mu je ona zauzvrat dala 50 kuna”, stoji u priopćenju HZZO-a.

Podsjetili su da su u više navrata upozoravali građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana.

“U proteklih nekoliko godina bilo je više dojava građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, tražeći čak novčani polog i pin bankovnih kartica. Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama. Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom, niti preporukom bilo kakvih proizvoda. Pozivamo građane koji se nađu u spomenutoj situaciji da pokušaj prijevare prijave policiji”, istaknuli su iz HZZO-a.

Foto Odvodnja Poreč

Obavijest za Vrsarane o mogućnosti korištenja tehničke vode

U Pićnu izložba “Tišina” Ivone Verbanac