in

POREČ: Prijem povodom Dana policije i blagdana Sv. Mihovila za (grado)načelnike

(Grado)načelnici Poreštine na prijemu za Dan policije

U povodu obilježavanja Dana hrvatske policije, koji se slavi na blagdan Sv. Mihovila 29. rujna, zamjenik načelnika Policijske postaje Poreč Krunoslav Marin održao je prijem za porečkog gradonačelnika Lorisa Peršurića te načelnike općina Poreštine – načelnika Funtane Mladena Grgetu, Vižinade Marka Ferenca i Kaštelir-Labinci Đulijana Petrovića.

Odlična turistička sezona odrazila se i na pojačane aktivnosti Policijske postaje Poreč, koja brine o tome da Poreč bude siguran grad, prvenstveno zbog ljudi koji u njemu žive, ali i zbog turista koji tijekom sezone borave u našem gradu.

Uz redovne policijske poslove, kontinuirano je veliki interes i za izdavanje radnih dozvola, a bilo je govora i o najavljenoj obnovi zgradi postaje, za što je Ministarstvo unutarnjih poslova u državnom proračunu već rezerviralo sredstva te se, po zadnjim dostupnim informacijama, dovršava projektna dokumentacija.

Svi su dosadašnju suradnju ocijenili odličnom, a iz policije su se posebno zahvalili Gradu Poreču-Parenzo, općinama Poreštine i turističkim tvrtkama koje djeluju na ovom području jer su zajednički osigurali smještaj za 16 dodatnih policajaca tijekom turističke sezone, što je omogućilo veću prisutnost policije na području Poreštine. Podsjetimo, Policijska postaja Poreč u svojem radu pokriva područje cijele bivše Općine Poreč, odnosno, današnjeg Grada Poreča-Parenzo i sedam okolnih općina.

Zaključno, gradonačelnik se u ime svih prisutnih zahvalio policiji na predanom radu i odličnoj suradnji, te je svim policijskim službenicama i službenicima čestitao Dan hrvatske policije – blagdan Sv. Mihovila, priopćeno je iz Grada Poreča.

Photo: Srećko Niketić/PIXSELL

Nevrijeme u Istri: Situacija pod kontrolom, nevrijeme pogodilo Buzet, Pazin i Poreč

OBAVIJEST o zatvaranju prometnica zbog INA Rallyja u Poreču, Taru, Sv. Lovreču i Kanfanaru