in

Prijem za jubilarne darivatelje u povodu Međunarodnog dana darivatelja krvi

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, danas, 23. listopada 2018., u Maloj je vijećnici upriličen prijem za jubilarne darivatelje krvi s područja Grada Poreča-Parenzo. Tom je prilikom gradonačelnik Loris Peršurić dodijelio prigodne zahvalnice darivateljima jubilarcima Gradskog društva Crvenog križa Poreč – za 100 darivanja zahvalnica je uručena Ivici Puškariću, za 50 darivanja zahvalnice su dobili Feliče Berljafa, Sejdo Ibračević i Ivica Budin, te za 35 darivanja Indira Miljenović.

– Humana gesta davanja krvi je jedna od najhumanijih stvari koju čovjek može napraviti – dati dio sebe, tvar koju je nemoguće proizvesti i koja je nenadoknadiva. Drago mi je što vam u ime građana Poreča i svoje osobno mogu uručiti zahvalnicu za ovo što činite, djelo koje se novcem ne može kvantificirati i za koje ne postoji prava zahvala., rekao je gradonačelnik i pohvalio rad Gradskog društva Crveni križ Poreč koje i organizira akcije prikupljanja krvi.

Ravnateljica Gradskog društva Crveni križ Poreč, Vesna Janko Finderle, posebno je naglasila važnost upoznavanja mladih s važnošću darivanja krvi, činom kojim se ne poklanja samo dragocjenu tekućinu, već i širi empatija i humanost.

– Ove je godine GDCK Poreč dosad organiziralo 11 akcija dobrovoljnog darivanja krvi, na koje se odazvalo 934 osobe, čak 188 više nego lani. Od toga je ostvareno 848 doza, dok je prvodavaoca ove godine bilo čak 49, rekla je ravnateljica, napomenuvši kako je njihova prisutnost u vrtićima i školama, te edukacija mladih jedan od glavnih faktora zašto se akcijama darivanja krvi redovito priključuju i mladi, s navršenih 18 godina starosti. Uz to, donatore motiviraju i nagrađuju popustima, poklonima i raznim pogodnostima, a do kraja godine organizirat će se još dvije akcije.

htz

Promocija Hrvatske i premijera filma „Osmi povjerenik“ u Los Angelesu

Istarska županija ulaže 24 milijuna kuna za energetsku obnovu škola

Istarska županija ulaže 24 milijuna kuna za energetsku obnovu škola