in

PRIPREME ZA SEZONU: Odvodnja Poreč poziva vlasnike objekata za odgovorno zbrinjavanje otpadnih voda

Foto Odvodnja Poreč - Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u Vrsaru

Odvodnja Poreč obavještava vlasnike, upravitelje, najmoprimce i sve ostale odgovorne subjekte o potrebi prilagodbe svojih aktivnosti vezanih uz intenzivne pripreme za otvaranje turističkih i ugostiteljskih objekata koje se obavljaju u ovom dijelu godine, s važećom Odlukom o odvodnji otpadnih voda na području Grada Poreča – Parenzo, Općine Tar-Vabriga – Torre-Abrega, Općine Funtana – Fontane i Općine Vrsar-Orsera (SN Istarske županije br. 23/2016) i Pravilnikom o graničnim vrijednostima emisija otpadnih voda (NN 26/20), kako bi se izbjegla svaka mogućnost upuštanja otpadne vode s prekomjernim opterećenjem u sustav javne odvodnje, javljaju iz komunalnog poduzeća Odvodnja Poreč.

Naime, proteklih godina tijekom razdoblja pripreme i otvaranja objekata primijećeno je naglo povećanje onečišćenja otpadne vode na postrojenjima za obradu otpadne vode koje nije u skladu s prethodno navedenim propisima, te koje uzrokuje poteškoće u procesu pročišćavanja otpadne vode i povećava operativne troškove pogona. U razdoblju probnog rada uređaja za pročišćavanje otpadnih voda to je uzrokovalo i ugovorne probleme s izvođačem koji je situaciju prekomjernog opterećenja ulazne otpadne vode evidentirao i koristio za potraživanja prema Odvodnji Poreč, a što u konačnici može rezultirati ozbiljnim financijskim izdacima.

Posebno naglašavaju potrebu pravilnog korištenja separatora ulja i masti u sklopu objekata koji ne zadovoljavaju granične vrijednosti sukladno prethodno navedenim propisima, kao i na propisno zbrinjavanje izdvojenog otpada putem ovlaštenih tvrtki.

-Na temelju svega prethodno navedenog, te sa zajedničkim ciljem očuvanja čistoće mora i zaštite okoliša, molimo za usklađenje prednje navedenih aktivnosti sa važećim propisima, poručuju iz Odvodnje Poreč.

Foto Srednja škola Mate Balote Poreč

POREČ: Balotini učenici pokazali izvrsno znanje talijanskog jezika na istarskom natjecanju

Foto TZ Vižinada - 1. Viva Vino

Za sve ljubitelje dobre kapljice – Prijavite se na Viva Vino Vižinada, 2. vinsko-gastronomsku šetnju