in

DHMZ: Danas i sutra do 38 stupnjeva. Upaljen crveni alarm

Izvor DHMZ

Danas i sutra na snazi upozorenje za vrlo veliku opasnost od toplinskog vala u cijeloj Hrvatskoj. Zbog velike i vrlo velike opasnosti od toplinskog vala koji može utjecati na zdravlje, osjet ugode sve je nepovoljniji. Prilagodite aktivnosti vremenskim prilikama, javlja DHMZ u četvrtak 11. srpnja 2024.

DHMZ danas 11. srpnja 2024: Pretežno sunčano, u većini krajeva vrlo vruće. U unutrašnjosti nestabilno, poslijepodne su uz jači razvoj oblaka lokalno mogući pljuskovi s grmljavinom, uglavnom u Gorskoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Dalmacije, a navečer na sjeveru zemlje. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, na Jadranu sjeverozapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 33 i 38 °C.

“Poduzmite mjere, očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite sebe, djecu i starije. Postupajte prema savjetima nadležnih tijela. Mogući su kvarovi na pojedinim infrastrukturama”, upozorio je DHMZ.

DHMZ prognoza za sutra, 12. srpnja 2024: Prevladavat će sunčano i vrlo vruće. Poslijepodne u unutrašnjosti uz jači razvoj oblaka samo rijetko moguć poneki pljusak. Vjetar slab, na istoku i umjeren jugoistočni, na Jadranu jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 17 do 23, na Jadranu od 24 do 28, a najviša dnevna između 33 i 38 °C.

slatka istra manifestacija viinada

Istarska županija Vižinadi dodijelila bespovratna sredstva za Slatku Istru i Vinske večeri

policija mup ilustracija

POREČ: Prijavljen zbog gospodarskog kriminaliteta. Zbog kupnje poslovnog prostora u Vrsaru posuđivao novac od fizičkih osoba