in

PRVE STIGLE: Turističke tvrtke šalju mobilne kućice za ljude koji su ostali bez svega

Do sada je osigurano više od 80 mobilnih kućica namijenjenih obiteljima pogođenih potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji, a prvih 20 došlo je rano jutros u Glinu.

Koordiniranom akcijom Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske udruge turizma i Kamping udruženja Hrvatske do sada je osigurano više od 80 mobilnih kućica namijenjenih obiteljima pogođenih potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji, izvijestilo je jučer Ministarstvo turizma i sporta, piše Index.

Mobilne kućice sastoje se od dvije sobe (za četiri osobe), imaju opremljene kuhinje sa stolom te toalet i tuš, izvijestilo je Ministarstvo turizma i sporta.

Kućice donirale mnoge tvrtke

Mobilne kućice donirale su sljedeće tvrtke: Plava Laguna iz Poreča, Jadranka kampovi Lošinj, Arena Hospitality Group iz Pule, Maistra iz Rovinja, Valamar Riviera Poreč, Kamp Monperin iz Bala, Turisthotel iz Zadra, tvrtka Adria iz Slovenije, Laguna Novigrad, Karisma Hotels Adriatic, hoteli Živogošće, tvrtka Crippa iz Višnjana, tvrtka CR Abitare iz Labina, Nord mobil iz Samobora i tvrtka Solaris iz Šibenika.

Ministarstvo je izrazilo zahvalu i brojnim privatnim donatorima koji su se uključili donacijama kamp kućica te poručilo da se nastavlja prikupljanje donacije kako bi svim građanima potresom pogođenih područja što žurnije osigurali privremeni dom.

POREČ: Građani prikupili 7,5 tona hrane i mnogo drugih potrepština za stradale od potresa

Ovo je radno vrijeme trgovina zadnjeg dana 2020.