in

Prvo, a vjerojatno i zadnje jutro ove zime u Istri ispod -10 °C

Foto Istramet/Screenshot

Današnje jutro bilo je najhladnije ove zime, a temperature zraka u središnjoj Istri mjestimice se snizila ispod -10 °C.

Najniža vrijednost izmjerena je u Pazinu i Jarbulišću gdje je bilo -10,1 °C. U ostatku središnje Istre temperature su se kretale većinom između -5 i 9 °C, iako je na mikrolokacijama temperatura padala i do -12 °C.

Hladno je bilo i u neposrednom zaleđu obale. Ponovno se ističe Palud kod Rovinja s -8,3 °C, dok je u Poreču i Novigradu također bilo hladnih -5 °C. Izdvojimo i postaju Ponikve na Krku gdje je također bilo neobično niskih -8,6 °C.

Idućih dana ipak nas očekuje postupno zatopljenje, što će se najviše osjetiti po dnevnim temperaturama zraka. Jutra će i dalje biti hladna uz mraz, međutim vrijednosti neće više padati tako nisko. (Izvor Istramet/Petar Radovan).

SUBOTA – Djelomice sunčano vrijeme. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od -5 do 4 °C, dnevne vrijednosti između 8 i 12 °C.

NEDJELJA – Djelomice sunčano vrijeme. Sredinom dana zapuhat će slaba do umjerena, na poznatim lokalitetima jaka bura. Jutarnje temperature zraka od -4 do 6 °C, dnevne vrijednosti između 11 i 14 °C.

IN MEMORIAM: ESAD MUJAKOVIĆ  (1953. – 2023.), dugogodišnji ravnatelj OŠ Vrsar

Foto TZ Buje

OBAVIJEST ZA MASLINARE – Poziv u Krasicu na Oleum Olivarum