in

Raspored špricanja protiv komaraca u Poreču, Baderni, Žbandaju, Varvarima i drugim mjesnim odborima

Foto Pexels/Anuj

Obavještavaju se građani da je na području Grada Poreča sukladno važećem Programu mjera zaštite pučanstva od zaraznih bolesti – dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija za 2022. godinu i Provedbenom planu obvezne preventivne deratizacije i dezinsekcije na području Grada Poreča za 2022. godinu, u planu adulticidni tretman suzbijanja komaraca (špricanje komaraca) ULV metodom.

Sukladno važećem Programu mjera i Provedbenom planu, tretman će se vršiti na području mjesnih odbora Baderna, Žbandaj, Varvari, Červar Porat te prigradske stancije uz naselje Poreč u razdoblju od 27. do 28. lipnja 2022. godine, i to u kasnim večernjim, odnosno, u ranim jutarnjim satima.

Mjesni odbori Fuškulin, Nova Vas i Veli Maj biti će pod tretmanom u razdoblju od 28. do 29. lipnja 2022. godine, i to u kasnim večernjim, odnosno, u ranim jutarnjim satima.

Dana 29. i 30. lipnja 2022. godine u kasnim večernjim satima i u ranim  jutarnjim satima, tretman će se provesti na području mjesnih odbora u sastavu grada Poreča (područje samoga grada i dijelova gradskih te prigradskih stancija).

U slučaju neprikladnih vremenskih uvjeta za kvalitetnu provedbu mjera, tretman će se produžiti za odgovarajući broj dana do konačnog kompletiranja tretmana.

Insekticidna sredstva koje se koriste prilikom dezinsekcije neznatno su opasna po zdravlje ljudi i njihove okoline, a u samom okolišu ne zaostaju jer su biorazgradiva.

Svi tretmani provoditi će se u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima te iz tog razloga upozoravamo građane sa respiratornim smetnjama da u navedeno vrijeme ostanu u zatvorenim prostorima.

Također, umoljavaju se svi pčelari te Udruga pčelara Nektar, da spreme pčele u košnice za vrijeme tretiranja komaraca.

Ujedno, koristimo priliku da zamolimo naše sugrađane da u krugu svog stambenog prostora, okućnice ili vrta te na drugim lokacijama koje koriste (poljoprivredne površine i sl.), isprazne zaostalu vodu u kantama, bačvama, raznim posudama za cvijeće i sl.

 Mjere će provoditi djelatnici poduzeća DEZINSEKCIJA d.o.o., Brajšina 13; p.p. 291, 51001 Rijeka, s kojima Grad Poreč ima sklopljen važeći Ugovor o Provođenju mjera obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije na području Grada Poreča u 2022. godini.

Za eventualne informacije glede dinamike provedbe, kontaktirati provoditelja mjera na slijedeće kontakte: Telefon:051 506-920, Fax: 051 512-769 te e-mail: info@dezinsekcija.hr.

Ilustracija - Foto Državni inspektorat RH

Carinici i inspektori uskoro u akciji, posebno na obali

Foto Merlo de Graia

Novigrad je postao dom bluesa – Festival Cittanova Blues Zero privukao brojnu publiku