in

Ravnateljstvo civilne zaštite i DHMZ: Stiže olujni sustav, moguća i tuča

Nevrijeme u Puli Photo: Srećko Niketić/PIXSELL

Budite na oprezu zbog mjestimice olujnog vjetra te lokalno obilne kiše i jačih grmljavinskih pljuskova. S prolaskom fronte osobito u sjevernim krajevima povećana vjerojatnost za naglo okretanje vjetra s južnih smjerova na sjeverozapadni te udara većih od 70 km/h, upozorenje je koje je DHMZ objavio 31. listopada 2023.

Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je pak da se duž granice sa Slovenijom, od jugozapada, kreće oblačni sustav brzo prema sjeveroistoku, s kišom, jakim vjetrom, pljuskovima i grmljavinom, vjerojatno i tučom.

Tijekom srijede, na blagdan Svih svetih, kratkotrajno smirivanje, no već prema kraju dana oborina će se ponovno intenzivirati duž Jadrana i u područjima uz Jadran, što će biti uvod u novi val kiše koji slijedi u četvrtak, prognoza je portala N1.

Nema stabilizacije do kraja tjedna. U petak ponovno kiša i pljuskova s grmljavinom, lokalno izraženiji, a obilne oborine bit će i u danima vikenda, uglavnom tijekom nedjelje.

Slijedi trodnevna prognoza Istrameta:

UTORAK – U noći jače pogoršanje vremena uz obilnu kišu, pljuskove i grmljavinu. Danju će se vrijeme malo smiriti, međutim i dalje očekujemo mjestimičnu kišu, naročito u gorju. Puhat će umjereno i jako jugo, prijepodne u okretanju na jugozapadnjak, a zatim i zapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 13 do 18 °C, dnevne vrijednosti između 18 i 23 °C.

SRIJEDA – Djelomice sunčano vrijeme, navečer uz novo jače pogoršanje vremena s kojim stiže mjestimična kiša, pljuskovi i grmljavina. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, poslijepodne će ojačati. Jutarnje temperature zraka od 5 do 10 °C, dnevne vrijednosti između 17 i 21 °C.

ČETVRTAK – Pretežno oblačno vrijeme uz mjestimičnu kišu, naročito navečer. Puhat će umjereno i jako jugo. Jutarnje temperature zraka od 8 do 13 °C, dnevne vrijednosti između 16 i 20 °C.

foto tanja kocijančić Groblje u Kašteliru - Svi sveti 2021.

MUP: Savjeti građanima povodom blagdana Svih svetih

Ilustracija - Foto Policijska uprava sisačko-moslavačke

Istra: Maloljetnik u pritvoru zbog napada na osnovnoškolca koji je završio u bolnici