in

ROVINJ: Malena Didi ima novo srce, uspjele i operacija i humanitarna akcija

Humanitarna akcija za malu Dijanu Sabljak Didi iz Rovinja, kojoj je nažalost dijagnosticiran tumor srca, uspješno je okončana. Djevojčici je uspješno presađeno srce i to na Veliku Gospu.

Uspješna humanitarna akcija Od srca za Didi koja je završena 6. kolovoza dobila je najbolji mogući ishod. Petogodišnjoj djevojčici Didi iz Rovinja transplantirano je novo srce u zagrebačkom KBC-u Rebro čime je dobila novu priliku za život. Operacija je trajala četiri sata.

Podsjećamo kako je djevojčici uz druge popratne dijagnoze u veljači dijagnosticiran tumor srca. Saznavši za dijagnozu malene Didi humanitarnu akciju je pokrenula Nela Medakov, majka djevojčice koja je sa Didi pohađala vrtić. Ljudi diljem Istre su se ujedinili u ovoj akciji prikupljali pomoć za obitelj.

Humanitarna akcija je trajala 3 mjeseca, te je prikupljeno 246.000 kuna za pomoć obitelji, za sve životne troškove koji su ih snašli u ovoj situaciji i kako ne bi morali misliti na ništa drugo osim na ozdravljenje svoje kćeri. Osim tumora srca, djevojčici su naime dijagnosticirani Gorlin Goltz sindrom delecije gena PCTH, kardiomiopatija s izrazito oslabljenom sistoličkom funkicijom, mitralna insuficijencija, hipotrofija vidnog živca i divergentni strabizam.

Organizatorica se zahvaljuje svim dobrim ljudima koji su sudjelovali u istoimenoj humanitarnoj akciji, koja je uspješno završila.
Na Facebook grupi Od srca za Didi objavljeno je:
-Hvala vam svima od srca još jednom na pomoći obitelji Sabljak. Pokazali ste još jednom dobro srce i empatiju kada je najteže. Hvala svima na svakoj molitvi, lijepim upućenim riječima, suosjećanju i na svakoj kuni.
Bez novog srca naša DiDi nije imala šanse uz dogledno vrijeme ostati s nama, ali dogodilo se čudo i naša DiDi ima novo srce. I to je najbitnije od svega. Slijedi dug oporavak ali naša DiDi je snažna i jaka. Jedva je čekamo vidjeti među svojim prijateljima, te da živi život poput svojih vršnjaka. S velikom zahvalnošću i ljubavlju, napisala je Nela Medakov.

Didi se nalazi intenzivnoj njezi. Pred obitelji Sabljak dug je put oporavka – želimo im neizmjernu snagu, vjeru i strpljenje.

Mjerenje na 216 punktova – Na 10 plaža kakvoća mora nije baš najbolja

POREČ: Knjižnica poziva na radionicu “Ptica rugalica”