in

ROVINJ: Prometna akcija zaštite pješaka u četvrtak

Rovinjska policija sutra provodi akciju u cilju zaštite jedne od najugroženijih skupina sudionika u prometu

Kako bi se povećala sigurnost pješaka u prometu, Policijska postaja Rovinj u četvrtak, 29. listopada od 7 do 9 sati, provest će preventivno-edukativnu akciju ”Budi vidljiv”.

Policijski službenici će na Trgu na Lokvi savjetovati pješake kako mogu povećati svoju sigurnost u prometu, pogotovo u uvjetima smanjenje vidljivosti. Upućivat će ih da za kretanje koriste nogostup ili drugu površinu prikladnu za kretanje pješaka, da noću i danju u slučajevima smanjene vidljivosti budu osvijetljeni ili označeni reflektirajućim materijalom, da kolnik prelaze preko pješačkog prijelaza, a na cesti gdje nema označenog pješačkog prijelaza, da cestu prelaze najkraćim mogućim putem i da ne ometaju promet. Policijski službenicima će pješacima skrenuti pozornost i na to da se ne zadržavaju na kolniku te da je na kolniku zabranjena vožnja romobilom.

Na području Policijske postaje Rovinj prošle je godine evidentirano 159 prometnih nesreća, od čega četiri nesreće u kojima su sudjelovali pješaci i svi su lakše ozlijeđeni, dok je ove godine evidentirano  105 prometnih nesreća, od čega četiri u kojima su sudjelovali pješaci te su dva pješaka teže ozlijeđena, a dva lakše. Što se tiče prekršaja, tijekom 2019. godine utvrđeno je 98 prekršaja nepropuštanje pješaka preko obilježenog pješačkog prijelaza, dok je u 2020. godini utvrđeno 67 prekršaja nepropuštanja pješaka preko obilježenog pješačkog prijelaza.

Hitno se iz dućana povlači Kraševa čokolada – U njoj bi mogli biti komadići stakla

TAR: Proračun inkasirao skoro 700.000 kuna od prodaje nekretnina