in

Ryanair ukinuo 15 linija prema Hrvatskoj za sljedeće ljeto

Irski niskotarifni avioprijevoznik Ryanair iz prodaje je povukao čak 15 međunarodnih linija prema Hrvatskoj za ljeto 2021. godine. Radi se o linijama prema Puli, Rijeci, Zadru i Splitu.

Ryanair je do početka studenog u prodaji imao linije Berlin – Pula te Beč – Split, no povučene su iz prodaje i trenutno nije moguće kupiti karte na navedenim linijama ove poznate irske aviokompanije za ljetni red letenja sljedeće godine, javlja Croatian Aviation.

Ryanair će idućeg ljeta prometovati na nekoliko linija prema Puli te na jednoj prema Splitu iz Dublina. Kompanija trenutno nudi tek jednu liniju prema Zračnoj luci Rijeka za ljeto 2021. godine. Radi se o liniji Frankfurt Hahn – Rijeka koja je prometovala i ove ljetne sezone. Ovaj je poznati avioprijevoznik prošle godine prometovao iz glavne frankfurtske zračne luke prema Rijeci, što je za putnike bila puno bolja opcija od 115 kilometara udaljenog Hahna.

U prodaji za sljedeću ljetnu sezonu trenutno nema linija iz Londona i Bruxellesa za Rijeku, dok je ranije ukinuta dugogodišnja linija Stockholm – Rijeka. Prema trenutno dostupnom redu letenja, u prometu će biti tek spomenuta linija iz Frankfurt Hahna prema Rijeci.

Početkom studenog Ryanair je iz prodaje za iduću godinu povukao čak 11 linija prema Zadru i to iz gradova Aarhus, Hamburg, Maastricht, Bremen, Toulouse, Riga, Kaunas, Liverpool, Cork, Dublin i London.

Većina ovih linija trebala je krenuti s prometovanjem u ljetnom redu letenja ove godine no to se iz očitih razloga nije dogodilo. Ryanair sljedeće godine očito ne planira bazirati zrakoplove u Zadar. Još više iznenađuje što u najavi nema letova iz Dublina i Londona za Zadar, navedene dvije linije nisu prometovale ni ovog ljeta, a prethodnih je godina ova kompanija imala odličnu popunjenost na tim linijama i cijene karata su nemalo puta bile visoke, osobito u samoj špici sezone, piše Croatian Aviation.

novac

Pazite da ne ostanete bez novca na bankovnom računu, koriste vrlo drske metode

POREČKI NK Jadran u Senju nastavio niz bez poraza