in

Slovenija omogućila testiranje na covid na pet graničnih prijelaza s Hrvatskom

Skijalište Krvavec

Korištenje žičara na slovenskim skijalištima i samo skijanje od petka je dopušteno uz negativan test na koronavirus koji se može obaviti na granici ili na skijalištu, objavila je u četvrtak slovenska vlada. Skijanje će biti dopušteno onima koji sa sobom donesu negativan nalaz testa na koronavirus, ne stariji od 24 sata, i napravljen u Sloveniji.

Donesena je odluka i da se na pet većih graničnih prijelaza s Hrvatskom od subote uvede mogućnost brzog testiranja putnika antigenskim testovima. To su Zračna luka Jože Pučnik (Brnik) i granični prijelazi s Hrvatskom: Obrežje, Gruškovje, Metlika, Središče ob Dravi i Jelšane. Svatko tko je negativan na test, moći će ući u državu i nije potrebna karantena.

Osobe  koje u Sloveniju ulaze iz tzv. “crvenih” zona moći će ubuduće ući u Sloveniju bez karantene ako takvo testiranje na granici pokaže negativan rezultat, a s tim testom imat će i pristup skijalištima. Skijaškim centrima vlada premijera Janeza Janše preporučila je da sami s izvođačima brzih antigenskih testova dogovore mogućnost testiranja i na ulazu na skijališta, piše Novi list.

Slovenski mediji pišu da većina ljudi koji su se jučer vratili u Sloveniju i koji su se odmah i testirali – bili su negativni. Do 18 sati obavljeno je 1.826 testova na svih pet graničnih prijelaza, od kojih je 37 ili dva posto bilo pozitivno.

Čak su i u Zračnoj luci Jože Pučnik neki putnici već iskoristili mogućnost brzog testiranja. Testiran je 21 putnik od ukupno 51 pristiglog iz Frankfurta, ali oni nemaju podatke o rezultatima ispitivanja, objavili su sinoć slovenski mediji.

Crveni križ Poreč: Traže se kamp kućice i još nekoliko stvari

Vatrogascima ukraden skupocjeni gliser, pa preko Facebooka ekspresno pronađen