in

Slovenija produljuje kontrole na granici s Hrvatskom

Photo: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Ravnatelj slovenske Uprave uniformirane policije Marko Gašperlin iznio je saznanja o trenutnom stanju u području ilegalnih migracija i nadzora državne granice. Pojasnio je kako je predloženo da se kontrola na granicama s Hrvatskom i Mađarskom produlji za još 20 dana, javlja RTV SLO.

Tvrdi da je slovenska policija od 21. listopada zbog neispunjavanja uvjeta odbila ulazak u Sloveniju 291 državljaninu trećih zemalja i zabilježila 54 kaznena djela koja se uglavnom odnose na krijumčarenje ljudi, krivotvorene isprave i otkrivena ukradena vozila.

“Obrađeno je 438 prekršaja, uglavnom kršenja Zakona o strancima ili Zakona o nadzoru državne granice. Važan podatak koji govori o učinkovitosti rada policije i opravdanosti uvođenja su mjere koje se provode na temelju ulazaka u šengenskom informacijskom sustavu, kojih je u ovom trenutku bilo čak 187. Tu je još i 436 prekršaja koji se odnose na sigurnost cestovnog prometa, kao i javni red i mir, nedopušteno oružje i slično”, objasnio je. 

Tvrdi da su se kolone na granici zbog kontrola produljile, ali ne značajnije. Naglasio je da je slovenska policija do jučer obradila 52.506 ilegalnih prelazaka državne granice. “Prednjače državljani Afganistana, Maroka, Pakistana, Bangladeša, Rusije. Od tih 52.500 oko 50.000 ih je na granici s Hrvatskom”, rekao je ravnatelj, javlja RTV SLO.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

voda pixabay špina ilustracija

Bez vode 15. studenog Kosinožići

vižinada tanja kocijančić

VIŽINADA: Počela deratizacija. Ovo su upozorenja za građane