in

Slovenija ukida većinu mjera: Nema covid-potvrda, otvaraju se klubovi…

SLOVENSKA vlada danas je donijela odluku o ukidanju covid-potvrda te samotestiranja učenika, a više neće biti ni besplatnog testiranja brzim antigenskim testovima, objavio je u subotu navečer Index.hr.

“Od ponedjeljka, 21. veljače, posvuda napuštamo provjeru PCT statusa (preboljeli, cijepljeni, testirani), osim u bolnicama, domovina za starije i nemoćne, zatvorima i sličnim djelatnostima”, kazao je na konferenciji za novinare nakon sjednice vlade u subotu ministar zdravstva Janez Poklukar.

Dodao je da je već na snazi odluka po kojoj više nema provjera covid-statusa na granicama pri ulasku u Sloveniju. Testiranje u školama se također ukida, ali će učenici u razredu i dalje trebati nositi maske.

Ukida se ograničavanje broja ljudi u kafićima, otvaraju noćni klubovi

Poklukar je rekao da je vlada odlučila da se intenzivno nastavi s prilagođavanjem mjera epidemiološkoj situaciji koja se popravlja, ali da i dalje treba primjenjivati osnovne protuepidemijske i higijenske mjere.

U uslužnim djelatnostima od ponedjeljka se također ukidaju ograničenja vezana uz broj stranaka u istom prostoru, a ponovo će smjeti raditi diskoteke i noćni klubovi.

Potrošači i zaposleni u raznim djelatnostima od ponedjeljka više neće covid-potvrdama morati dokazivati svoj status pri ulasku u poduzeća, trgovine i trgovačke centre, u restorane ni u ostalim uslužnim djelatnostima.

Iato tako, u turističkim smještajnim objektima više neće vrijediti dosadašnja ograničenja broja korisnika, a restrikcije se ukidaju i u radu ugostiteljskog sektora, što se odnosi i na ograničenje vremena njihova rada.

“I dalje ćemo pratiti epidemiološku situaciju, ako bude potrebno, neku ćemo mjeru dodati ili ponovo uvesti, no nadam se da to neće biti potrebno”, rekao je Poklukar.

Izvor Index.hr

Foto OK Funtana/VRsar mlađe kadetkinje

OK FUNTANA/VRSAR: Djevojke bez izgubljenog seta svladale Rovinjke

Photo by PhotoMIX Company from Pexels web kamera ilustracija

Morali su ugasiti prometnu kameru zbog previše počinjenih prekršaja