in

SOLIDARNOST u doba korone: Crveni križ pomogao gotovo 150 obitelji na Poreštini, čemu je doprinio velik broj volontera

Volonteri Crvenog križa Poreč - Ilustracija

SOS telefon Crvenog križa Poreč je 092 3526 501

Kao i prethodnih dana, i proteklog su tjedna djelatnici i volonteri Crvenog križa Poreč bili na usluzi osobama u potrebi i našim građanima.

Evo kako izgledaju protekla dva tjedna rada u Crvenom križu Poreč koji je „odradio“ 143 dostave hrane i lijekova, kojima se pomoglo isto toliko osoba/obitelji u potrebi.

Uz 4 djelatnika i dobrovoljna vatrogasna društva s cijele Poreštine, u tom je poslu sudjelovalo 46 volontera, zatim navijači Šajete NK Jadran, te Rukometni klub Poreč.


-O vama brinu 3 tima (psp tim/telefonija, tim nabava lijekova i hrane, te tim dostave). Otvorene su 2 telefonske linije za pomoć i dežurstvo. U dostavama smo koristili 11 vozila. Primili smo više od 200 poziva građana za informacije, te je odrađen ukupno 291 volonterski sat, saznajemo iz Crvenog križa.

K time, primili su donaciju voća i to su podijelili. Kupili su jednoj potrebitoj obitelji drva za ogrjev.

-Crveni križ Istarske županije otvorio je humanitarnu akciju – priključite se! Još jednom pozivamo starije sugrađane i osobe slabijeg imuniteta da prate preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite i da izbjegavaju odlaske na javna mjesta. Ukoliko trebate lijekove ili nužne namirnice, nazovite nas, obavit ćemo kupnju umjesto vas! Pazite koga puštate u domove i budite na oprezu, naglasili su iz Crvenog križa.

Akcija na razini Istre se zove „Zajedno protiv korone“. Financijska sredstva koja će se u toj akciji prikupljati namijenit će se kupnji zaštitne opreme za zdravstvene ustanove čiji je osnivač Istarska županija i to za Opću bolnicu Pula, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije, Istarske domove zdravlja, Specijalnu bolnicu za ortopediju i
rehabilitaciju „Martin Horvat“.

Osim za zdravstvene ustanove dio sredstava namijenit će se za operativne snage u sustavu Civilne zaštite IŽ i to vatrogasce, policiju, Crveni križ, HGSS. Naravno, da neće se zaboraviti ni one najpotrebitije, a to su građani koji su pogođeni situacijom s koronavirusom. Za njih će društva Crvenog križa pripremati pakete s namirnicama i higijenskim potrepštinama.

Ukoliko želite nekako pomoći i ovo je jedan način! Svi zajedno protiv korone!
Žiro račun otvoren je pri OTP banci: IBAN:HR3824070001500008436
Svrha uplate: Za humanitarnu akciju“ZAJEDNO PROTIV KORONE“
Za uplate iz inozemstva BIC(SWIFT) code: OTPVHR2X

korona covid

Istarski Stožer: Nedjelja s ukupno 5 hospitaliziranih u pulskoj bolnici

Umažanin GORAN BLAŽEVIĆ zbog KORONA-KRIZE prošao havariju – Iz Maroka do kuće jedva stigao nakon niza otkazanih letova preko Turske i Bosne