in

21. POREČKI DELFIN: U subotu rekreativni plivački maraton za sve uzraste

Porečki delfin - Foto TZ Poreč

Ovogodišnje 21. izdanje međunarodnog rekreativnog plivačkog maratona Porečki delfin, održat će se 3. rujna 2022., već tradicionalno na plaži Pical u Poreču. Manifestacija se ove godine održava u organizaciji Sportske zajednice grada Poreča i Turističke zajednice grada Poreča, uz potporu Grada Poreča i tvrtke Valamar Riviera d.d.

Porečki delfin 2019. - Foto Tanja Kocijančić
Porečki delfin 2019. – Foto Tanja Kocijančić

Manifestacija se nastavlja nakon dvogodišnje pauze zbog epidemiološke situacije, a središnji događaj Porečkog delfina je rekreativni maraton na kojem mogu sudjelovati baš svi, bez obzira na dob i fizičku spremu. Dozvoljeno je koristiti i plivačka pomagala, a svaki sudionik može izabrati može li otplivati 1.500 metara trase za brončanu, 3.000 za srebrnu ili 5.000 metara za zlatnu medalju. Svatko tko dosegne jednu od točaka dobiva medalju i majicu koju mogu nositi samo delfinaši.

-Trasa ide prema kraju uvale Peškera, a za plivanje se mogu koristiti svi rekviziti i plivati bilo kojim stilom, te samo treba biti opušten i zabaviti se, istaknuto je na ovotjednoj presici.

Start je 3. rujna u 9 sati, a startati se može sve do 15 sati. Plivanje je moguće do 17 sati. Svaki sudionik ima osiguranu vodu i voće za osvježenje, te ručak nakon utrke. Kotizacija iznosi, za sve domaće koji se mogu prijaviti na dan održavanja od 8 sati nadalje, 100 kuna i plaća se na licu mjesta. Za sudionike je osigurana i garderoba, mjerenje tlaka, a svaki sudionik dobiva narukvicu za registraciju i mjerenje vremena. Staza je u potpunosti označena, a uz liječničke timove koji dežuraju, osvježenje i na barkama nudit će i barkarioli koji će biti usidreni uz stazu. Za sve sudionike osigurano je besplatno parkiranje na parkiralištu uz plažu tzv. parkiralište Vindije.
Zbog suradnje s mađarskom županijom Somogy te gradom Siofokom na jezeru Balaton gdje se održava sličan maraton po uzoru na koji je prije dva desetljeća i pokrenut Porečki delfin, najveći broj sudionika tradicionalno dolazi iz Mađarske, te ih se ove godine očekuje najmanje dvjestotinjak.
Organizatori se nadaju lijepom vremenu. Za plivače je poželjno da je mirno more, bez vjetra, pogodno za plivanje. Ukoliko pak vremenski uvjeti ne budu pogodni, start utrke odgodit će se za dva do tri sata ili u najgorem slučaju za 24 sata, a o svemu će zainteresirani moći doznati preko društvenih mreža i web stranice Porečkog delfina.

Novosti i obavijesti moguće je pronaći na www.poreckidelfin.com i službenoj Facebook stranici.

Foto DND Novigrad - Ilustracija

Društvo Naša djeca Novigrad poziva na učlanjenje u udrugu

Foto MUP policija prometna palica stop

Kazna od 22.000 kuna – Vozili pod zabranom, odbili test na drogu…