in

Automobilistička utrka NASCAR GP stiže na Grobnik

Nakon što je prije nepunih mjesec dana Hrvatska dobila potvrdu domaćinstva WRC-a, danas iz svijeta automobilizma stiže još jedna odlična vijest. Hrvatska i Automotodrom Grobnik 14. i 15. studenog ugostit će jedno od najprestižnijih automobilističkih natjecanja Starog kontinenta „NASCAR GP“. Usporedbe radi, u Europi NASCAR možemo komparirati s Formulom 1. Naime, zbog epidemiološke situacije i restrikcija uzrokovanih pandemijom COVID-19, Hrvatska će zamijeniti treću utrku NWES prvenstva koja se istoga datuma trebala održati u Češkoj, piše u priopćenju Hrvatskog auto i karting saveza.

„U ovako izazovnoj i nesigurnoj situaciji, moramo biti odgovorni i sigurnosti dati prioritet. Tužno je odgoditi Češku za 2021., ali trenutno je ovo najbolja odluka za svih. Sretni smo što u Hrvatskoj razvijamo novi događaj i to s vrlo motiviranim partnerima s Automotodroma Grobnik“, izjavio je predsjednik NWES-a Jerome Galpin nakon posjeta grobničkoj pisti i dodao:

„Hrvatska obala je u ovo doba godine prekrasna. Rijeka je savršena lokacija, a grobnička pista brza, tehnički zahtjevna, fascinantna! Entuzijastični smo što NWES vozačima i timovima možemo ponuditi novi izazov i radujemo se prvom hrvatskom NASCAR GP Croatia“.

„Automotodrom Grobnik ne može zamisliti bolji završetak sezone. Ovo je zasigurno prvi korak ka atraktivnijim i brojnijim automobilističkim natjecanjima za publiku. Ovo je dokaz da je predsjednik NWES-a Jerome Galpin prepoznao sva poboljšanja koja smo učinili na samoj stazi i cijelom objektu zadnjih godina. Jedan od naših ciljeva je pružiti suport Hrvatskom auto i karting savezu (HAKS) i njegovom predsjedniku Davorinu Štetneru, vjerujući da je zajednička suradnja neizbježna za budućnost autosporta i vozača kako bi mogli  nastupiti na natjecanjima višeg ranga. Sve ovo čini nas sretnima unatoč ovoj izazovnoj godini i daje nam za pravo vjerovati da će iduća godina donijeti neke nove sportske izazove“, izjavio je član Uprave Automotodroma Grobnik Robert Žiković.

“Pratili smo pomno situaciju s COVID-om te u ključnome trenutku uspjeli osigurati dolazak spektakularnog NASCAR-a po prvi puta u Hrvatsku! Zahvaljujem Automotodromu Grobnik i Robertu Žikoviću na odličnoj suradnji i veselim se jačanju automobilističkih natjecanja u Hrvatskoj!”, izjavio je predsjenik HAKS-a Davorin Štetner.

Prvi NASCAR Croatia emitirat će se uživo na EuroNESCAR društvenim mrežama te na Motosport.tv i na Kreator TV 14. i 15. studenog. Na taj će se način brojnim fanovima omogućiti da uživaju u vrhunskim vožnjama.

Na grobničkoj će pisti voziti i Jacques Villeneuve, kanadski sportski automobilist, pobjednik 500 milja Indianapolisa i Cart-Champcar prvenstva 1995. godine. Bio je i svjetski prvak u Formuli 1 sa Williams Renaultom (1997.).

Foto: AutoMobilSport.com

Policija i ovog vikenda najavljuje pojačane kontrole u prometu

Istarski organizatori traže da se manifestacije i sajmovi ipak održavaju – koroni usprkos