in

BOĆARSKA PRVENSTVA U POREČU I SV. MARIJI NA KRASU: Najbolji Nives Jelovica, Filip Matijašić i Martin Štihović

Foto: IBS

U finalu prvenstva za boćarice u disciplini pojedinačno klasično, koje je u organizaciji Boćarskog saveza Grada Umaga odigrano u Svetoj Mariji na Krasu, kao i prošle godine je ponajbolja hrvatska boćarica i najbolja istarska sportašica Nives Jelovica očekivano pobijedila Rozeanu Devjak iz pulske Verude, dok je u susretu za 3. mjesto Tanja Arsenić iz pulske Nove Verude savladala Petrinu Stipanović, članicu Plamena iz Babića, javljaju iz Istarskog boćarskog saveza.

Mladi boćari s Pazinštine osvojili su oba naslova juniorskih prvaka Istre, u parovima i štafetnom izbijanju, na prvenstvu koje je u organizaciji Boćarske zajednice Grada Poreča odigrano u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože.

Obje titule očekivano je osvojio najbolji istarski junior Filip Matijašić, zajedno s Martinom Štihovićem iz Lindara u parovima, u kojima je i aktualni juniorski svjetski viceprvak, te sa klupskim kolegom Adrianom Radolom u štafeti.

Srebrne medalje u obje discipline pripale su pak Karlu Pavletiću iz Roča i Samuelu Majcanu iz Vrha.

Pravo nastupa na prvenstvima Hrvatske stekle su tri najbolje seniorske u disciplini pojedinačno klasično, tri najbolja juniorska para i dvije najbolje juniorske štafete sa županijskih prvenstva.

U nedjelju, 31. ožujka, u Labinu će se održati županijsko prvenstvo za seniorke u parovima, a u Pazinu juniorsko prvenstvo Istre u bližanju i izbijanju u krug, javlja IBS.

Predavanje o Pesariisu, gradiću satova, u porečkoj Zajednici Talijana 28. ožujka

POREČ: U tijeku prijave za besplatnu poduzetničku akademiju