in

Boćarski klub Istra obilježio 70. godišnjicu djelovanja

Nedavno je prigodnom svečanošću u porečkom hotelu Valamar Diamant Boćarski klub Istra Poreč, jedan od najstarijih i najuspješnijih istarskih boćarskih klubova u povijesti, proslavio je 70 godina postojanja i uspješnog djelovanja, objavio je Istarski boćarski savez na svojim stranicama.


Klub koji je izrastao iz nekadašnje boćarske sekcije tadašnjeg porečkog Kuglačkog kluba Jadran svoje je zvjezdane trenutke doživio u prvoj polovici prošlog desetljeća kada je u pet godina osvojio čak četiri naslova prvaka Hrvatske, te još dva državna kupa, a pet je puta igrao u polufinalu europskog Kupa prvaka. U redovima Istre Poreč tijekom dugi niz godina igralo je mnoštvo hrvatskih reprezentativaca i osvajača medalja sa službenih međunarodnih natjecanja, a njen su dres nosila i petorica svjetskih i europskih prvaka.
Na svečanosti su dodijeljena brojna priznanja, medalje, zahvalnice i plakete brojnim pojedincima, klubovima, kolektivima, institucijama i tvrtkama zaslužnim za uspješan 70-godišnji put Istre Poreč.
Između ostalih plaketa za višegodišnju suradnju i poseban doprinos razvoju kluba i promicanju boćarskog sporta dobio je i Istarski boćarski savez koju je iz ruku predsjednika kluba Valtera Krizmanića primila dopredsjednica IBS-a Tanja Grubiša.
Osim toga priznanja su dodijeljena svim živućim bivšim i sadašnjim igračima, trenerima, predsjednicima i članovima uprave kluba, sportskim zajednicama Poreča i Istare, Hrvatskom boćarskom savezu, Gradu Poreču i Istarskoj županiji, prijateljskim klubovima iz Hrvatske i Slovenije, partnerima, sponzorima i medijima.
Posebna zahvalnica dodijeljena je sadašnjem kapetanu momčadi Istre Poreč, Elvisu Smolicu igraču s najdužim igračkim stažem u povijesti kluba, koji od svojih prvih dana kada se kao dječak počeo baviti boćanjem pa sve do danas, punih 26 godina nosi dres Istre Poreč.
Svečanosti su nazočni bili i brojni uglednici iz sportskog, društvenog, gospodarskog i političkog života, između ostalih porečki gradonačelnik Loris Peršurić i zamjenica župana Istarske županije Sandra Čakić Kuhar, a emitirane su i video-čestitke predsjednika FIB-e Francuza Frederica Ruzija i predsjednika FEB-e Talijana Roberta Favrea.

Hrvatska turistička zajednica dodjeljuje bespovratnih 8,5 milijuna kuna

Vizualizacija - Dračevac

Stiže još jedan vrtić: Poreču 2,5 milijuna kuna za novi vrtić u Dračevcu