in

Boćaru Filipu Matijašiću još jedan naslov prvaka Hrvatske

Istarski boćari i boćarice osvojili su jednu zlatnu i sedam brončanih medalja na juniorskom prvenstvu Hrvatske koje se četiri dana igralo u Sinju.

Prvo ime istarskog boćanja na državnom prvenstvu svakako je bio reprezentativac Filip Matijašić iz Pazina koji je osvojio naslov prvaka Hrvatske u brzinskom izbijanju, dok se brončanim odličjima okitio u disciplinama pojedinačno klasično, bližanje i izbijanje u krug i precizno izbijanje. Valja izdvojiti da je do naslova prvaka u brzinskom izbijanju Matijašić stigao ostvarivši u sve četiri serije izbijanja 30 i više pogodaka, a u finalu je ostvario i najbolji rezultat prvenstva od 36 pogodaka, priopćeno je iz Istarskog boćarskog saveza.

U konkurenciji juniora preostalu, četvrtu brončanu kolajnu osvojili su Karlo Pavletić iz Roča i Samuel Majcan iz Vrha u štafetnom izbijanju.

Kod juniorki, pored zajedničkih bronci Antonije Pastorčić iz Vrha i Lorne Klarić iz Selca Bračane u parovima i štafeti raduje i bronca koju je Pastorčić osvojila u krugovima, što je prva samostalna medalja jedne istarske juniorke na PH.

Najbolji natjecatelji na prvenstvu su bili Filip Klarić, član Drivenika iz Općine Vinodolske i Ria Vojković iz Komiže sa otoka Visa, priopćeno je iz Istarskog boćarskog saveza.

Škola Magije treći put ove godine otvara vrata mladim vješticama i čarobnjacima

U Novigradu se pripremaju igrači nogometne akademije MANCHESTER CITYJA